Hakkari ve İlçelerinde Bilişim Laboratuvarı Açıldı

Vali Çelik, “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” Hibe Projesi Kapsamında Kurulan Bilişim Laboratuvarlarının Açılışına Katıldı.

Hakkari ve İlçelerinde Bilişim Laboratuvarı Açıldı

Vali Çelik, “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” Hibe Projesi Kapsamında Kurulan Bilişim Laboratuvarlarının Açılışına Katıldı. Hakkari valisi ve Belediye başkan vekili Ali Çelik; Hakkari Gençlik Merkezinde, Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi hibe programıyla desteklenen “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” hibe projesi kapsamında kurulan bilişim laboratuvarlarının açılışına katıldı.

221 bin 662,40 Euro’luk bütçe ile hazırlanan ve 3 İlçemizde hayata geçirilen projenin genel amacı; cinsiyet eşitliğine saygı göstererek Hakkari'deki işsiz, kadın, engelli ve öğrencilerin istihdamını ve istihdam edilebilirliğini teşvik etmektir. Bu doğrultuda proje kapsamında kurulan laboratuvarlarda öğrencilere; Sistem Yönetimi, 3D Grafik Animasyon, Siber Tehdit İstihbaratı, Android ile Mobil Programlama, Web Uygulamalarının Geliştirilmesi, Girişimcilik, Temel Robotik ve Kodlama, Bilginin Yapay Zekâ ile Modellenmesi ve Yapay Zeka ile Problem Çözme alanlarında eğitimler verilecektir.

Vali Çelik, tören esnasında yaptığı konuşmada; “Hakkari için çok önemsediğim bir proje çünkü özellikle gençler açısından en önemli sorunlardan bir tanesi de istihdam. Zaman çok hızlı değişiyor. Eski meslek gruplarının birçoğu çağın gerekleri karşısında tasfiye oluyorlar. Yeni meslekler ortaya çıkıyor ve bu mesleklerde hızlı bir istihdam alanları doğuruyor. Bu mesleklere uygun olarak gençlerimizin yeteneklerini donatmak için de bu projeyi hayata geçirmişler. İl özel idaremiz tarafından uygulanan bu değerli projede emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Vali Çelik; “Otomasyon sistemlerinin çok yaygınlaştığını görüyoruz, bugün birçok fabrikada kitlesel üretimlerin artık robotik araçlarla yapıldığını görüyoruz. Bunların; yazılım, kontrol mühendisleri ya da kontrol teknikerlerine çok fazla ihtiyaç duyduklarını, dolayısıyla bilgisayar, yazılım, otomasyon tasarım konularında nitelikli insanların çok kolay iş bularak istihdam edilebileceklerini düşünüyorum. Belki de Hakkari’de geliştirmemiz gereken önemli konulardan biri budur.” diyerek; “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” projesi ile gençlerimizin amaçlarının belge almaktan ziyade eğitim verilen alanlarda kendilerini geliştirmek, katma değerlerini artırmak ve istihdam alanlarında önlerini açmak olması gerektiğini belirtti.

Şemdinli ilçesinde de İlçe Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve kurum amirlerinin de katılımlarıyla bilişim laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Kaymakam Ateş, kursiyerlerler sohbet ederek, yakından ilgilendi.

gjr1h0txoaauflh.jpggjr1nblwiaefgbp.jpg

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER