BM: 1 milyon 368 bin 864 sivil mülteci olarak Ukrayna'dan komşu ülkelere geçti

Ukrayna'nın Mariuopol kentindeki geçici ateşkes kararı iptal edildi. BM 1 milyon 368 bin 864 sivilin mülteci olarak Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini açıkladı.

BM: 1 milyon 368 bin 864 sivil mülteci olarak Ukrayna'dan komşu ülkelere geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO üyesi ülkelere "Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesi durumunda tüm NATO örgütüyle savaşmak zorunda kalacağız" mesajı verildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddetmesine tepki gösterdi; "NATO, Ukrayna kentlerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktı" dedi. 

Rusya'nın Mariupol ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliyesi için aldığı "geçici ateşkes" kararı ise çatışmalar nedeniyle uygulanamadı. Birçok bölgede çatışmalar devam ederken ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yaptırım kararlarına da Moskova'dan misilleme hamleler yapılıyor.

ZELENSKİY, ABD KONGRESİ'NDEN DAHA FAZLA SAVUNMA DESTEĞİ VE UÇAK İSTEDİ

 ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin video konferans yoluyla ABD'li senatörler ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüştüğünü açıkladı.

Schumer'in Amerikan medyasına yaptığı açıklamaya göre, Zelenskiy ülkesinin Rusya'ya karşı savunmasını güçlendirebilmek için şiddetle uçağa ihtiyacı olduğunu ve bu konuda ABD'nin yardım etmesini beklediklerini söyledi.

Schumer, "Bu uçaklara (Ukrayna'nın) ihtiyacı had safhada. Ben de yönetimin bunları sağlaması için elimden geleni yapacağım" dedi.

MÜZAKERELERİN ÜÇÜNCU TURU PAZARTESİ YAPILACAK

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 3. tur görüşmesinin Pazartesi günü yapılacağı duyuruldu.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: HERSON'DAKİ ASKERİ ÜSSÜ ELE GEÇİRDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Herson yakınlarındaki Radensk bölgesinde yer alan Ukrayna ordusuna ait askeri üssün kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu. 

İTALYAN DEVLET YAYINCISI RAI DE RUSYA'DAKİ FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

 İtalyan devlet televizyonu RAI, Putin'in, Ukrayna işgaline ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından ülkedeki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

BM: 1 MİLYON 368 BİN 864 MÜLTECİ UKRAYNA'DAN KOMŞU ÜLKELERE GEÇTİ

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle 24 Şubat-4 Mart arasında yaklaşık 1 milyon 368 bin 864 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yaptığı açıklamaya göre, mültecilerin yarıdan fazlası Polonya'ya sığındı.

Buna göre Polonya'ya 756 bin 303, Macaristan'a 157 bin 4, Moldova'ya 103 bin 254, Slovakya'ya 101 bin 529, Romanya'ya 63 bin 192, Rusya'ya 53 bin 300, Belarus'a 406 ve diğer Avrupa ülkelerine ise 133 bin 876 mültecinin geçiş yaptığı aktarılan açıklamada, bu rakamlara ilave olarak Donetsk ve Luhansk bölgelerinden 18-23 Şubat'ta 96 bin kişinin de Rusya'ya geçtiği kaydedildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İNGİLTERE'NİN RUSYA'DAKİ ÇIKARLARININ ALTINI OYACAĞIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin yaptırım politikalarına karşılık sert misilleme önlemleri almaya hazırlandığını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, İngiltere'ye dönük yaptırım kararı alma hazırlığı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Londra'nın başrolde oynadığı, hatta ana rolü oynamadığı yaptırım çılgınlığı, bize misilleme amaçlı orantılı sert önlemler almaktan başka seçenek bırakmıyor. Bu, kuşkusuz, İngiltere'nin Rusya'daki çıkarlarının altını oymak olacaktır" denildi. 

RUSYA MERKEZ BANKASI: HACKER SALDIRILARI ALTINDAYIZ

Rusya Merkez Bankası (CBR) online işlemlerinin hacker saldırıları altında olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Şu anda telekom sağlayıcılarının kanallarına yönelik artan DDoS saldırılarından dolayı Hızlı Ödeme Sistemi'nin işlemlerinde kısa süreli bir yavaşlama söz konusu olabilir. Bu, fonların güvenliğini etkilemiyor" dedi.

İSVEÇ NATO'YLA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Avrupa'da güvenlik durumunun değiştiğini savundu. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile basın toplantısı düzenleyen Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO ile sıkı iş birliği yapacağını belirtti; Rusya'ya destek veren Belarus'u da kınadı. Finlandiya Başbakanı Marin de Avrupa'da değişen güvenlik durumu nedeniyle "çok sıkı bir savunma iş birliği" yapacaklarını kaydetti.

'İSVEÇ NATO'NUN ÇOK YAKIN BİR ORTAĞI'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de İsveç basınına yaptığı açıklamada, "İsveç, NATO'nun çok yakın bir ortağıdır. Birlikte tatbikat yapıyoruz ve çeşitli konularda çalışıyoruz. Bu durum NATO ve İsveç için önemlidir. Ancak İsveç, 5'inci madde kapsamında değildir. İsveç, tüm NATO ülkeleri için geçerli olan tam bir güvenlik garantisi kapsamında değildir. NATO'ya üye olmak ile olmamak arasında fark da buradadır" diye konuştu.

PUTİN: UKRAYNA'DA OPERASYON EMRİ ŞÜPHESİZ ZOR BİR KARAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da havayollarının kabin ekipleriyle düzenlediği toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Putin, "Ukrayna'da her şeyin plana uygun ilerlediğini" ve "Rus ordusunun hedeflerine ulaşacağını" söyledi.

Ukrayna'ya operasyon emri için "şüphesiz zor bir karar" diyen Putin, Ukrayna'daki askeri altyapıyı yok etme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını belirtti; Rusya'da sıkıyönetim veya olağanüstü hal uygulama planları olmadığını ifade etti.

Ukrayna'ya uçuşa yasak bölge koyma girişimlerinin askeri faaliyetlere doğrudan müdahale olarak değerlendirileceğini belirten Putin, "Bize uygulanan yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir" dedi.

Putin şunları söyledi:

- "Bu gibi durumlarda dedikleri gibi, alanın merkezinden başlamam gerekiyor. Operasyondan önce söyledim ve bu karar verilmeden önce de söyledim, şüphesiz bu zor bir karar."

- "Ukrayna'da Batı ülkeleri tarafından aktif olarak desteklenen durum, Ukrayna'daki anayasa karşıtı darbe döneminden bile daha fazla kontrolden çıktı. Bu desteğini gizleyen de yok. Saklamıyorlar ve doğrudan bunun için 5 milyar dolar harcadıklarını söylediler."

- "Başka bir ülkeden uçuşa yasak bölge koyma girişimi askeri faaliyetlere doğrudan müdahale olarak değerlendirilecek. Bize uygulanan yaptırımlar Rusya'ya savaş ilan etmek gibidir."

- Sumi ve Harkov'da yabancı vatandaşları rehin aldılar. Bir tren istasyonuna götürdüler ve üç gündür orada tutuyorlar. Bu bilgi Ukrayna yönetimine, Batı ülkelerin liderlerine ve BM genel sekreterine iletildi. Kimse bir şey yapmıyor. Gerçekten, onları doğrudan canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Aynı durum şu anda Mariupol'da da yaşanıyor."

"Hükümetten, Kiev'den aradılar, ordumuzla temasa geçtiler: 'Vatandaşların çıkması için bir koridor verin' dediler. Bunun üzerine askeri harekat hemen askıya alındı ve ne olduğuna bakılıyordu. Ancak kimseyi dışarı çıkarmıyorlar, insanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Kim onlar? Tabii ki Neonaziler. Tam olarak bu tür eylemlerle ülkelerini ve devletlerini yok ediyorlar."

- Ukrayna'nın NATO'ya kabulü hakkında da giderek daha aktif konuşmalar yapılıyor. Bunun neye yol açabileceğini anlıyor musunuz? Eğer bu bir NATO ülkesiyse, o zaman, o örgütün kuruluş anlaşmasına uygun olarak, diğer tüm üyelerin askeri bir çatışma durumunda o ülkeyi desteklemesi gerekiyor. Donbass'ta askeri operasyonlar yürütüyorlar ve Kırım'a da sızacaklar. Ve sonra tüm NATO örgütüyle savaşmak zorunda kalacağız. Nedir bu? Sonuçlar açık, değil mi? Herkes için açık olduğunu düşünüyorum."

ABD VE POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Polonya sınırına giden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau bugün yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Blinken'in açıklamaları şu şekilde:

- "NATO müttefikleri olarak, Polonya ve ABD arasındaki savunma işbirliğinin hiç olmadığı kadar yakın olduğunu söylemenin güvenli olduğunu düşünüyorum. 30 Ocak'tan bu yana ABD, Polonya'da konuşlandırılan askeri personelimizin sayısını iki katından fazlasına çıkardı. 82'inci Hava İndirme Tümeni'nin bir tugayı da dahil olmak üzere 10 bin. Polonya'da konumlandırdığımız askeri teçhizat ve yeteneklerin miktarını ve türlerini önemli ölçüde artırdık. Başkan Biden'ın dediği gibi, NATO topraklarının her karışını savunacağız."

- "Bugün itibarıyla 700 binden fazla insan, Ukrayna'dan Polonya'ya geçerek Rusya'nın uyguladığı şiddetten kaçmak zorunda kaldı. Her geçen gün daha fazlası geliyor. Ukrayna'dan yeni gelen bazı insanlarla konuşma fırsatım oldu. Biden yönetimi Kongre'den 2.75 milyar dolar insani yardım talep etti. Bu, hem Ukrayna'daki savunmasız insanların ihtiyaçlarını hem de Ukrayna içindeki toplulukların ihtiyaçlarını karşılamak için. Daha geçen hafta açıkladığımız Ukrayna'ya yapılan 54 milyon dolardan fazla olan insani yardıma ek olacak."

'KANUNSUZ TOPRAK DEĞİŞİKLİĞİNİ TANIMAYACAĞIZ'

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ise "Bakan Blinken ile yaptığımız görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında sürmekte olan silahlı çatışmadan kaynaklanan en önemli konuları ilettik. AGİT'teki (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) faaliyetleri de ele aldık. Polonya, sebepsiz, kanunsuz saldırganlığın neden olduğu toprak değişikliklerini asla tanımayacaktır."

'MARİUPOL'DAN RUSYA'YA GİTMEK İSTEYEN SİVİLLER ENGELLENİYOR'

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Mariuopol'da açılan insani koridordan sivil geçişlerin Ukraynalı milliyetçi gruplar tarafından engellendiği yönünde açıklama yapıldı.

Rus haber ajansı Interfax'in haberine göre, Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi Başkanı Mikhail Mizintsev, "Ne yazık ki, Ukrayna'daki insani durum hızla kötüleşiyor. Ukrayna halkı için mevcut feci durumu istikrara kavuşturmak için mümkün olan tüm önlemleri alıyoruz" açıklaması yaptı.

Mariupol ve Volnovakha'dan sivillerin tahliyesinin Ukraynalı silahlı milliyetçi gruplar tarafından engellendiğini belirten Mizintsev, "Mariupol ve Volnovakha bölgelerinde insani yardım koridorları açıldı ancak milliyetçi taburlar sivillerin Rusya'ya doğru çıkma girişimlerini engelliyor" diye konuştu.

Rus yetkili, "Rus Silahlı Kuvvetlerinin mevzileri sabah 10:08'de Mariupol'dan bombalandı ve Volnovakha'dan sabah 10:11'den 10:21'e kadar sürekli ateş açıldı. Mariupol'da saat 10:39'da bir konut binası havaya uçtu, enkaz altında yaşlılar ve çocuklar da dahil olmak üzere 200 kadar kişi olabilir" dedi. 

'ZELENSKİY, NATO VE RUSYA ARASINDA ÇATIŞMA İSTİYOR'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in NATO ile Rusya arasında bir çatışmayı kışkırtmaya çalıştığını söyledi. "Sayın Zelenskiy'in sürekli kızgınlık dolu açıklamaları iyimserlik katmıyor” diyen Lavrov, Ukrayna liderinin NATO’nun uçuşa kapalı bölgeye istekli olmaması üzerine yaptığı son açıklamayı şöyle yorumladı:

“Hamilerine biraz kaba davrandı ve onları eylemsizlikle suçladı. Ve şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Onun umduğu gibi NATO'nun onu savunmamasına çok üzüldüyse, demek ki çatışmanın müzakereler yoluyla değil, bu hikayeye NATO'yu dahil ederek çözülmesini umuyordu. Demek ki hala çatışmayı kışkırtma eğiliminde.”

'UKRAYNA'DAN GÖÇ EDENLERİN SAYISI 1,5 MİLYONA ULAŞMAK ÜZERE'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) şefi Filippo Grandi, Ukraynalı göçmenlerin sayısının bu hafta sonu 1,5 milyona ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Grandi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Ukrayna'daki durumun vahim olduğunu" belirterek, "Bu, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana Avrupa'da gördüğümüz en hızlı ilerleyen mülteci krizidir" diye konuştu. Çoğu Ukraynalı mültecinin halihazırda Avrupa'da yaşayan yakınlarıyla bağlantı kurduğunu belirten Grandi, "Önümüzdeki günlerde gelecek göç dalgası daha karmaşık sonuçlar yaratacak" uyarısı yaptı.

RUSYA: ÇİN VATANDAŞLARININ TAHLİYESİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da çatışma bölgelerinde bulunan Çin vatandaşlarının tahliyesine yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Çin'in Moskova Büyükelçisi Zhang Hanhui ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Taraflar, Ukrayna'daki durumla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Rus tarafı, Çinli ortaklara bu ülkedeki olaylara ilişkin dengeli duruşları için şükranlarını dile getirdi" denildi. Açıklamada, "Ukrayna'da şu anda çatışma bölgelerindeki Çin vatandaşlarının tahliyesine yönelik kapsamlı desteği vermeye hazır olduğumuzu yineledik" ifadeleri yer aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada, Ukrayna kentlerinde halihazırda 7 bin 500'den fazla yabancı vatandaşın bulunduğunu ve bunların 121'inin Sumi kentindeki Çin vatandaşları olduğunu belirtmişti.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI: NATO RUS BASKISINA BOYUN EĞİYOR

NATO'nun Ukrayna hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesi talebini reddetmesine yönelik Ukrayna yönetiminden tepkiler devam ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "NATO ittifakını Rus baskısına boyun eğmek" ile suçladı; NATO'nun "Ukraynalıların daha önce hayal ettiği güç olmadığını" söyledi. Kuleba, Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'la görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soruya ise "Müzakerelerin 'anlamlı' olması halinde görüşmelere açık olduğunu" ifade etti. 

GAZPROM: AVRUPA'YA GAZ TEDARİKİ DEVAM EDİYOR

Rusya'nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Avrupa'ya gaz tedarikinin "aynı seviyede" devam ettiğini açıkladı. Gazprom sözcüsü Sergei Kupriyanov, "Gazprom, Avrupalı ​​tüketicilerin 5 Mart'taki 109,5 milyon metreküplük taleplerine ve rezervasyonlarına uygun olarak, Ukrayna topraklarından transit geçişle Rus gazını sağlamaya devam ediyor" açıklaması yaptı. 

KREMLİN: ABD VE AB, RUSYA'YI DÜNYADAN İZOLE EDEMEZ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov gazetecilere açıklamalarda bulundu. Peskov, açıklamasında ABD ve AB'nin yaptırım kararlarına tepki gösterdi.

Peskov, yaptırım kararlarının "tecrit" anlamına geldiği yönündeki yorumlara ilişkin gelen soruya "Dünya, Avrupa ve ABD’nin herhangi bir ülkeyi, özellikle Rusya kadar büyük bir ülkeyi izole edemeyecek kadar büyük, bu nedenle bunu tecrit olarak değerlendirmiyoruz ve tecrit demememiz gerektiğine inanıyoruz” yanıtı verdi.

Kremlin Sözcüsü, "Moskova-Washington arasında diyalog kanallarının hala açık olduğunu" da söyledi.

UKRAYNA RUSYA'YLA İNSANİ KORİDOR GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİYOR

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilileri, çatışma bölgelerinden sivillerin tahliyesi için Rusya'yla görüşmeler yapıldığını duyurdu. Bakanlık yetkilisi Anton Heraşenko, Rusya'yla Mariuopol kentinde insani koridor açılması konusunda anlaştıklarını belirterek "Diğer bölgeler için de bunun gibi daha fazla anlaşma olacak" dedi. 

INTERFAX: MARİUPOL'DA BİR APARTMAN ÇÖKTÜ, YÜZLERCE KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Rus haber ajansı Interfax, Donbass bölgesinin güney kenti Mariupol'da bir patlama olduğu, bir apartmanın çöktüğü ve yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı yönünde bir haber yayınladı.

Haberde, "Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) yönetimi Mariupol'da bir patlamanın ardından sivillerin kaldığı bir apartmanın çöktüğünü açıkladı. Yaklaşık 200 kişi enkaz altında. DPR patlamadan Azov Tugayı'nı sorumlu tutuyor" denildi.

Mariupol'da bugün sivillerin kentten çıkarılması için insani koridor açılmıştı.

RUSYA VE BELARUS'UN BALTIK KONSEYİ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINDI

Rusya ve Belarus'un, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından 1992 yılında kurulan Baltık Denizi Devletleri Konseyi'ndeki (CBSS) üyelikleri askıya alındı. 

Reuters haber ajansının haberine göre, Avrupa Birliği (AB) yetkililerinden yapılan açıklamada, "Bu karar, AB'nin ve ortaklarının Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ve Belarus'un bu haksız saldırganlığa müdahil olmasına verdiği yanıtın bir parçası" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, CBSS üyesi ülkelerle bu kararda hemfikir olunduğu belirtilerek "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırganlığı sona erene kadar konsey üyeliği ve faaliyetlerinin askıya alınması kararı uygulanacak" denildi.

CBSS üyesi ülkeler ise şöyle: Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, Polonya ve İsveç.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN POLONYA'DA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna krizi nedeniyle Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaptığı diplomatik ziyaretlerinin ardından bugün Polonya'ya gitti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Yardımcısı Kamala Harris de 9-11 Mart tarihlerinde Varşova ve Budapeşte'ye ziyarette bulunacak. ABD Başkanı Joe Biden dün Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'yla telefonda görüşmüştü.

ABD, Rusya'yla Ukrayna krizinin başlaması üzerine NATO üyesi olan Polonya'daki askeri varlığını 9 bin askerle iki katına çıkarmıştı.

MARİUPOL'DAN SİVİLLERİN TAHLİYESİ BAŞLIYOR

Mariuopol yerel yönetimi Rusya'nın "sessizlik rejimi" kararı kapsamında kentteki sivillerin tahliyesinin saat 11:00'de başlayacağını açıkladı.

Mariupol Şehir Konseyi, kent sakinlerinin Zaporijya kentine gidebileceğini bildirdi. Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, sivillerin tahliyesi için hazırlanan koridorun saat 17:00'ye kadar açık olacağını belirterek "Şehrimize işgalciler tarafından acımasızca bomba yağdırıldığını göz önünde bulundurduğumuzda başka bir çözüm yok" ifadelerini kullandı.

AVRUPA VE RUSYA KARŞILIKLI OLARAK YAYIN KURULUŞLARINI ENGELLİYOR

ABD merkezli yayın kuruluşları CNN ve Bloomberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus askerleriyle ilgili "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya'daki faaliyetleri askıya aldıklarını duyurdu. The Washington Post gazetesi de Rusya'daki muhabirlerinin güvenliği için haberlerinde imzalarını kullanmayacağını açıkladı.

Avrupa ülkelerinde ise Rusya merkezli yayınlara dönük yasak kararları sürüyor. Sputnik, Russia Today haber kanalllarının erişime kapatıldığı en son ülkelerden biri de Yunanistan oldu. 

RUSYA'DAN 'SESSİZLİK REJİMİ' KARARI

Rusya Savunma Bakanlığı, "Bugün Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren Rus tarafı sessizlik rejimi ilan ediyor ve Mariupol ve Volnovaha'dan sivillerin çıkışı için insani koridorlar açıyor" açıklaması yaptı. Bakanlık, "sessizlik rejimi" adını verdiği kararla Ukrayna'nın diğer bölgelerinde ne tür adımlar atacağına ilişkin ise bilgi açıklamadı.

Mariupol yerel yönetimi ise "sessizlik rejimi" kararını kentin altyapısını düzenlemek, kente gıda ve ilaç tedarik etmek için kullanmak istediğini açıkladı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2022, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER