Osman Zeydan toprağa verildi

Zeydan ailesinin büyüğü, kanaat önderi Osman Zeydan’nın cenazesi Yüksekova’ya bağlı Büyükçiftlik beldesinde toprağa verildi.

Osman Zeydan toprağa verildi

Ankara'dan karayoluyla yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xirwate) beldesine getirilen Zeydan'ın cenazesi Büyükçiftlik beldesinde bulunan Merkez camiide kılınan cenaze namazının ardından beldedeki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine HDP Hakkâri Milletvekili Sait Dede, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkâri Barosu Avukatları, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Görevden alınarak yerine kayyum atanan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı, HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, birçok siyasi parti temsilcisi, Hakkari ve Yüksekova’daki bir çok daire müdürü ve personelleri, İran ve Irak'ın yanı sıra Zeydan’ın Hakkari, Van, Başkale, Yüksekova’daki yakınları ve yüzlerce yurttaş katıldı.

whatsapp-image-2022-03-05-at-17-09-54-2.jpeg

Teoman Zeydan: Bölgemiz için çok büyük bir değerdi

Cenaze töreni esnasında konuşan Osman Zeydan'ın yeğeni iş insanı Teoman Zeydan, “Çok değerli büyüğümüzü kaybettik. Hepimiz için ve bölgemiz için çok büyük bir değerdi. Bugün gördük ki ne kadar sevildiği ortada. Bugün bütün bölge halkı burada. Hepimiz çok üzgünüz. Tarifi imkansız bizim için. Bundan sonra amacımız, ailemizin birliğini, beraberliğini koruyarak sürdürmektir. Onun yolunda, onun izninde yürümektir. Bize düşen budur. Bütün halkımıza uzaktan ve yakından gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rüştü Zeydan acılarını paylaşan herkese teşekkür etti

Taziyeleri kabul eden Osman Zeydan'ın oğlu Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, gerek Ankara’da gerekse yol boyunca kendilerini yalnız bırakmayan ve cenaze törenine katılıp acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Sait Dede: Birleştirici ve uzlaştırıcı bir kişilikti

HDP Hakkâri Milletvekili Sait Dede ise Osman Zeydan’ın sadece ailesi için değil bütün memleket için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, “Bugün cenaze töreni de bunu gösterdi. Hakikaten birleştirici ve uzlaştırıcı bir kişilikti. Hepimizin bir kaybıydı. Allah mekânını cennet olsun, ailesine ve sevenlerine sabır versin" dedi. 

Zeydan ailesi taziyeleri Büyükçiftlik beldesinde bulunan Ulu Camide kabul edecek.

whatsapp-image-2022-03-05-at-17-09-54-3.jpeg

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gıyaz fırat
Gıyaz fırat - 2 yıl Önce

Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER