İran'da Kürtlere gözaltı

İran'da, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunu kutlayan onlarca kişi gözaltına alındı. İddiaya göre, İran yönetimi kutlama yapanların kimliklerini tespit etmek için özel bir komuta merkezi kurdu.

İran'da Kürtlere gözaltı
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumunu kutlayan onlarca İranlının gözaltına alındığı belirtildi. İranlı Kürtlerin iki siyasi partisi ve bir insan hakları kuruluşu, kaygılı olduklarını açıkladı.


İran Kürdistanı Demokrat Partisi (PDK-İ), güvenlik güçleri ile istihbarat servislerinin ‘gösterilerin organizatörlerini tespit edip gözaltına almak için ortak komuta merkezi kurduğunu, görüntülerin incelendiğini’ duyurdu. Komala partisi gözaltı sayısını ‘en az 27’ olarak verirken, Kürdistan İnsan Hakları Ağı isimli insan hakları örgütüne göre ‘düzinelerce’ kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Öte yandan İran’ın Kürt kentlerinde telefon ve internet bağlantılarının kesik olduğu da belirtiliyor.

Referandumun ardından İran’ın Kürt kentlerinde binlerce kişi Kürdistan bayrakları taşıyarak ve ‘Biji Kürdistan’ sloganları atarak sokağa dökülmüştü. İran’da Kürdistan bayrağı yasak. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER