Merkel-Trump gerilimi tırmanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Almanya'dan gelen eleştirilere Twitter'dan yanıt verdi. Trump, Berlin'in NATO için 'gereğinden çok daha az ödeme yaptığını' savundu.

Merkel-Trump gerilimi tırmanıyor
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in NATO ve G7 zirvesi sonrası eleştirdiği ABD Başkanı Donald Trump’tan yanıt geldi. Trump, Almanya’yı ‘NATO için gereken ödemeleri yapmamakla’ suçladı.


Merkel geçen haftaki NATO ve G7 zirvelerinin ardından, AB’den ayrılma kararı alan İngiltere ile Trump başkanlığındaki ABD hakkında “Başka ülkelere güvenilebilecek zamanlar geride kaldı, Avrupa’nın kendi kaderini eline almalı” diye konuşmuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de Trump liderliğindeki ABD yönetimini Batı’yı zayıflatmakla ve ‘dar görüşlü’ olmakla suçlayıp, Washington’ın dünya sahnesinden eksildiğini savundu.

Bu sözler tartışma yaratırken, Trump çıtayı yükseltti. ABD Başkanı Twitter hesabından, “Almanya ile DEVASA bir ticaret açığımız var, ayrıca NATO ve ordu için ödemeleri gerekenden ÇOK DAHA AZ para ödüyorlar. ABD için çok kötü, bu değişecek” mesajını yazdı.

Trump’ın mesajına Almanya’dan yanıt gecikmedi. Sosyal Demokratların ekim seçimlerindeki başbakan adayı ve eski Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz, Trump’ı ‘bütün Batılı değerlerin yok edicisi olmakla’ suçladı. Trump’ın ülkeler arasında saygı ve hoşgörüye dayalı barışçıl işbirliğinin altını oymakla suçlayan Schulz, “Yeniden silahlanma ideolojisine bağlı böylesi bir adam engellenmeli” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER