'Erdoğan'ın NATO teklifi reddedildi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018 NATO zirvesinin İstanbul'da yapılması önerisinin reddedildiği öne sürüldü. Bir NATO kaynağı, "NATO'nun Türkiye'nin iç politikasına destek verdiği izlenimini vermek istemiyoruz” dedi.

'Erdoğan'ın NATO teklifi reddedildi'
Türkiye’nin 2018’deki NATO zirvesinin İstanbul’da yapılmasını önerdiği ancak bir dizi Avrupa ülkesinin bu teklifi reddettiği özne sürüldü. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın masaya koyduğu öneri kabul görmedi.


Alman gazetesi Die Welt’in NATO kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Erdoğan’ın 2016’daki NATO zirvesinde yaptığı davetin, aralarında Almanya, Fransa, Hollanda ve Danimarka’nın bulunduğu birçok NATO ülkesi tarafından reddedildiği öne sürüldü. NATO kaynakları “Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarını artırmak ve NATO’nun Türkiye’nin iç politikasına destek verdiği izlenimini vermek istemiyoruz” dedi.

Haberde, NATO içinde resmi bir karar alınmasa da zirve için önceden planlanan kentin esasında İstanbul olduğu ancak bu fikirden vazgeçildiği ifade edildi. Konunun ABD Başkanı Donald Trump’ın 25 Mayıs’ta ilk defa katıldığı Brüksel’deki NATO liderler zirvesinde de gündeme geldiği belirtildi.

Zirvenin Türkiye’de yapılmasını istemeyen ülkeler, buluşma için Brüksel’i önerdi. NATO kaynakları, bu önerinin 18 Batı Avrupa ülkesi ve Kanada tarafından desteklendiğini aktardı. Habere göre, Belçika da 2018 yılındaki liderler zirvesine Brüksel’de ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu iletti.

Die Welt, 2018’in yaz aylarında yapılması planlanan zirve için nihai kararın haziran ayında toplanacak NATO savunma bakanları toplantısında alınmasının beklendiğini yazdı. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER