Taliban'ın eğitim toplantısına tek bir kadın çağrılmadı

Taliban, Yüksek Öğrenim Bakanlığı'nda ilk toplantısını düzenledi. Eskiden salonun yarısını kadınlar doldururken, bu kez toplantıya tek bir kadın bile çağrılmadı.

Taliban'ın eğitim toplantısına tek bir kadın çağrılmadı

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın kadın hakları konusunda nasıl bir politika izleyeceğine dair endişeler derinleşiyor. Gazeteci Tajuden Soroush, Taliban'ın Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanlığı'ndaki ilk toplantısına tek bir kadının katılmadığını duyurdu.

Buna göre, Taliban bakanlıktaki ilk toplantısını bugün yaptı. Ancak salonda bir tek kadın görülmezken, Soroush "Geçmişte bu salonun yüzde 50'ini kadınlar oluştururdu" dedi.

'KADINLARI MAHRUM BIRAKMAK İÇİN HER TÜR ÇABAYI GÖSTERECEKLER'

Afganistan'ın bağımsız İnsan Hakları Komisyonu'nun Başkanı Shaharzad Akbar da bu görüntülere tepki göstererek dünyaya kadın hakları konusundan Taliban'dan hesap sorulması çağrısı yaptı. Akbar, "Taliban, kadınları temel insan haklarından mahrum bırakmak için her türlü çabayı gösterecektir. Dünya bu konuyu görmezden gelmemeli ve/veya yanılsamaya kapılmamalı" dedi. Akbar, kadın haklarının korunması için her fırsatın ve her nüfuz unsurunun kullanılmasını istedi.

KANDAHAR'DA RADYO VE TELEVİZYONDA KADIN SESİ YASAKLANDI 

Öte yandan, Kandahar'dan da Taliban'ın radyo ve televizyonlarda müziği ve 'kadın sesi yayınlanmasını' yasakladığı haberleri geldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER