3 savaşçının kimliğini açıklandı

YPG Basın Merkezi, YPG resmi internet sayfasında yayınladığı bir açıklamayla Cudi Heskif adlı YPG Komutanı ile 2 savaşçının kimlik bilgilerini açıkldı.

3 savaşçının kimliğini açıklandı

Kobanê ve Cizîrê kantonlarının DAIŞ çetelerinin vahşi saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“DAIŞ çetelerinin barbar saldırılarına karşı YPG savaşçıları kahramanca bir direniş yürütmektedir. Tarihi direniş destanının yazıldığı Kobani’de, kutsal toprakların çetelerden temizlenmesinde büyük rolleri olan YPG komutanlarımızdan Cûdî Heskif ile 2 YPG savaşçımız şehadete ulaşmıştır.

Cûdî yoldaş, birçok askeri eyleme katılmış, kutsal toprakların, ortak yaşamın ve halk onurunun korunup savunulmasında büyük bir görev ve sorumlulukla hareket etmiştir. Sergilediği irade ve cesaretiyle gerçek bir özgürlük savaşçısı olarak örnek teşkil etmiştir. Direnişiyle tüm dünyaya Rojava Devrimini halkların kardeşliği ve ortak yaşam devrimi olduğunu ispatlamıştır.”

Açıklamanın sonunda YPG Basın Merkezi, şehitlerin yolunda mücadeleyi büyütme sözü vererek savaşçıların ailelerine, tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi.

3 YPG’linin Gerçüş doğumlu Cûdî Heskif kod adlı Seydxan Yılmaz, Kobanê doğumlu Serhed Kendal kod adlı Mihemed Elî ve Mazlûm Cûdî” olduğunu bildirdi

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER