5 cadde çetelerden temizlendi

YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı eylemleri sürüyor. YPG/YPJ savaşçıları 5 caddeyi daha çetelerden temizlerken, 22 çete de öldürüldü.

5 cadde çetelerden temizlendi

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 100. gününde devam ettiğini belirtti.

YPG/YPJ savaşçılarının güçten düşen çete gruplarına yönelik saldırılarının aralıksız bir biçimde sürdüğünü kaydeden Basın Merkezi, yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“YPG/YPJ savaşçılarımız dün gece 48. Cadde ve Medresa Keçika bölgesinde bulunan çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon neticesinde 48. caddenin güneyinde bulunan 2 cadde ile Medresa Keçika'ya kadar olan bölgede 3 cadde çetelerden temizlenmiştir.

Çetelerden temizlenen bölgedeki arama-tarama faaliyeti devam etmektedir. Operasyon esnasında şu ana kadar tespit edilebilen en az 14 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu bölgede çetelere ait 10 adet kaleşnikof, 2 adet tabanca, 2 adet BKC, 16 adet B7 roketatar güllesi ve ateşleyicisi, 7 adet bomba, 3.150 adet BKC mermisi, 550 adet kaleşnikof mermisi, 3 adet telsiz, 2 adet dürbün ele geçirmiştir. Çetelere ait 1 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.

Güçlerimiz doğu cephesinde bulunan Kaniya Kurda bölgesinde de çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Kobanê'nin batısında bulunan Menite köyü ve güneybatısında bulunan Mezra Erbuş mıntıkasındaki çete gruplarına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Menite köyündeki saldırıda 4 çete üyesi öldürülmüştür. Mezra Erbuş mıntıkasındaki eylemde ise çetelere ait 1 adet motorsiklet imha edilmiş, 2 çete üyesi de öldürülmüştür.”

CEZAA’DA ÇATIŞMA

Dün gece Cezaa'nın kuzeyinde bulunan Arce köyü çevresinde çete gruplarıyla, YPG/YPJ savaşçıları arasında bir çatışma yaşandığını ifade eden YPG, “Güçlerimizin sızma girişiminde bulunan çete gruplarına müdahalesi ardından yaşanan çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Çatışma ardından çete grupları alandan kaçmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER