Bakırhan: Belediye yasal prosedürü hayata geçirdi

Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Siirt’te geçtiğimiz yıl Limak Holding tarafından inşaatına başlanan İmam Hatip Lisesi’nin inşaatının mühürlenmesi ardından yapılan eleştirileri değerlendirdi.

Bakırhan: Belediye yasal prosedürü hayata geçirdi
Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Siirt’te geçtiğimiz yıl Limak Holding tarafından inşaatına başlanan İmam Hatip Lisesi’nin inşaatının mühürlenmesi ardından yapılan eleştirileri değerlendirdi. Bakırhan belediye tarafından yapılan mühürlenme işleminin yasal prosedür gereği olduğunu belirtti.


Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Limak Holding'in yaptırdığı İmam Hatip Lisesi okul inşaatının mühürlenmesinin ardından yapılan eleştirileri Siirt Belediye Meclisinin Eylül ayı 3. gün oturumunda değerlendirdi. Konuşmasının başında Siirt merkeze bağlı Kayaboğaz (Xerte) köyü yakınlarında bulunan Celik mevkiinde yaşanan baraj faciasına değinen Bakırhan, facianın duyulmasının hemen ardından belediye yönetimi olarak halka imkanları dahilinde yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. 

Baraj faciasının sorumlusu olan Limak Holding'in yapımını üstlendiği İmam Hatip Lisesi'nin mühürlenmesi sonucu gelen eleştirilere de cevap veren Bakırhan, yönetime geldikleri günden bu yana imar konusunda tavizsiz, açık ve şeffaf bir hizmet yürüttüklerini ifade ederek, eksiklerin tamamlanması ve ruhsat alınması için yapımı üstlenen firmaya çok sayıda uyarıda bulunduklarını ancak firmanın yapılan uyarıları dikkate alamadığı için mühürlendiğini belirtti. Bakırhan, mühürleme işlemi yapıldıktan sonra firmanın eksikliklerini tamamlayarak belediye müracaat ettiğini, müracaatın ardından mührün kaldırıldığını belirterek olayın art niyet ile yapılmadığına dikkat çekti. Ruhsatsız ve tehlike arz eden yapılara asla izin vermeyeceklerine vurgu yapan Bakırhan, yanlışı DBP'li biri de yapsa müdahale edeceklerini söyledi. 

Son olarak Güneşli köyünde askerler tarafından yıkılan mezarlık duvarlarına değinen Bakırhan, hükümetin yaptıklarının diyalog sürecinin ruhuna ters olduğunu belirterek, "Eğer yurttaşlar savaşta yitirdikleri çocuklarına ait kemikleri bir mezara koyamayacak ve gidip başında bir dua okuyamayacaklarsa hangi barıştan bahsedeceğiz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER