Baydemir: Demokrasilerde halk mahkemesi sandıktır

HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, “Urfa halkı 7 Haziran’da AKP hükümetine öyle bir ders vermeli ki, onların koyunlarımıza kuzularımıza takmadıkları küpeyi, biz sandık başında onların kulağına takacağız inşallah” dedi.

Baydemir: Demokrasilerde halk mahkemesi sandıktır
Urfa Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek pazar esnafından destek isteyen HDP Urfa 1. sıra Milletvekili Adayı Osman Baydemir, “Bakanlık alt yapısını oluşturmadan küpeleme sistemini getirdi. Esnafımız perişan halde. Urfa halkı 7 Haziran’da AKP hükümetine öyle bir ders vermeli ki, onların koyunlarımıza kuzularımıza takmadıkları küpeyi, biz sandık başında onların kulağına takacağız inşallah” dedi.


HDP Urfa 1. Sıra Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Urfa Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Sabah erken saatlerde gerçekleşen ziyarette Baydemir’e HDP Eyyübiye İlçesi Eşbaşkanı Hasan Dürbün eşlik etti. 

Baydemir ve yanındakileri Urfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı İzzet Çiftçi ve dernek yöneticileri karşıladı. Pazarda hayvancılık yapan halkla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Baydemir yoğun ilgi gördü. 

Burada konuşan Baydemir, geçen yıl da pazarı ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Burada bana aktardığınız sorunlar bir yılda katlanarak artmış” dedi.

Urfa’nın yılda yaklaşık 2 milyon kuzu üreten ve Türkiye’nin en büyük hayvancılık potansiyeline sahip bir il olduğunu vurgulayan Baydemir, şöyle konuştu;

“Urfa tarımın ana vatanından bir tanesi ama maalesef esnafımız perişan bir durumda. Buradaki esnaf sabahtandır küpeleme sisteminden şikayet ediyor. Bakanlık, teknik ve ekonomik alt yapısını oluşturmadan küpeleme sistemini getirdi. Hayvanlarımız sevk yapılamıyor, yolda hayvan kesiliyor, üreticisine 10 binlerce lira ceza kesiliyor, eti de geri verilmiyor. Olması gereken burada bir tesis kurulmasıdır. Bu pazar neredeyse 4 yıldır kurulmuş hala eksikler giderilmemiş durumda.”
Hayvan pazarındaki halkın “Şimdiye kadar sizin dışınızda kimse buraya gelmedi” diyerek teşekkür ettikleri Baydemir, “İki tane mahkeme var, bir tanesi mahkeme-i Kübra’dır. Hepimiz bir gün o mahkemeden geçeceğiz. Bir diğer mahkeme de, halk mahkemesidir demokrasilerde. Demokrasilerdeki halk mahkemesi sandıktır. Urfa halkı 7 Haziran’da sandık başında AKP hükümetine, Ankara’ya öyle bir ders vermeli ki, onların koyunlarımıza kuzularımıza takmadıkları küpeyi, biz sandık başında onların kulağına takacağız inşallah. Bu sorunların giderilmesinde bizler sizin yanınızda yer alacağız. Ancak öncelikle sizin adım atmanız lazım. Değiştirme gücü sizin elinizdedir” diye konuştu. 

Baydemir ve beraberindekiler daha sonra saman pazarını ziyaret ederek destek istedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER