Berkin Elvan soruşturmasında 4 polis ifade verdi

Berkin Elvan soruşturmasında dört polis ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ifade veren polisler olay saatlerinde Berkin’in vurulduğu noktada olmadıklarını söyleyerek Çevik Kuvvet Müdürlüğünün neden kendilerini ifadeye gönderdiklerini anlamadığını söyledi.

Berkin Elvan soruşturmasında 4 polis ifade verdi
Berkin Elvan soruşturmasında dört polis ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına  ifade veren polisler olay saatlerinde Berkin’in vurulduğu noktada olmadıklarını söyleyerek Çevik Kuvvet Müdürlüğünün neden kendilerini ifadeye gönderdiklerini anlamadığını söyledi. 

16 Haziran’da Okmeydanı Eren sokakta bulunan fırına gitmek isterken, polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan Elvan, 269 günlük  yaşam mücadelesini kaybederek 11 mart ta yaşama veda etti. Berkin’in vurulmasına ilişkin açılan soruşturmada Elvan ailesinin avukatları  15 Haziran sabah  08.00 ila 16 haziran sabah 08.00’e kadar görevli olan ve gaz tüfeği kullananların savcılığa bildirilmesi istenmişti. Ancak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından   Savcılığa gönderilen dört polis de Okmeydanı Eren Sokak civarında bulunmadıklarını, başka noktalarda görev yaptıklarını söyledi.  

‘OKMEYDANINDA HİÇ BULUNMADIM’

Devam eden Berkin Elvan soruşturmasında bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında dört polis ifade verdi. Polislerden H.P, ifadesinin başlarında gezi eylemleri boyunca hiç Okmeydanında görev yapmadığını, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün görev listesinde 16 Haziran günü saat 08.00-03.00 saat aralıklarında görevli olduğunun yazılı olduğunu ancak olaylar çok uzun sürdüğü için hangi tarihte nerde görev yaptığını hatırlamadığını söyledi. H.P ifadesinin sonunda ise bu kez de görev  listesinde 16 Haziran günü  SDP binası önünde olduğunun yazılı olduğunu ancak o tarihte SDP önünde görev yapmadığını söyleyerek şöyle devam ediyor: “Ben SDP nerde onu bilmem. Ben Mecidiyeköy viyadüklerinin altında bulunan E-5’te görev yaptığımı hatırlıyorum. Gezi eylemleri boyunca da hiç Okmeydanı’nda bulunmadım”

H.P yine Çevik kuvvet ekiplerinin göreve çıkarken görev yerlerinin resmi olarak bildirildiğini ancak Gezi eylemleri süresince grup şefleri tarafından sözlü olarak farklı yerlere de gönderildiklerini, bunların yazıya geçmediğini belirterek şöyle devam etti: “Başka mahallede görev yapmış arkadaşlar da gitmiş olabilir.

‘HİÇ BİBER GAZI SİLAHI KULLANMADIK’

Polis U.Y de 16 Haziran günü saat 08.00 ila 03.00 saatlerinde Cemal Kamacı Spor Kompleksi ve SDP binası önünde görevli olduğunu söyleyerek, “Olay yeri açısından bu bölgeyle uyuşmamaktadır. Neden buraya(savcılığa) gönderildiğimi bilmiyorum” dedi. U.Y alt devrede olduğu için Gezi Parkı eylemleri boyunca sadece kalkan kullandığını ileri sürdü. 

Polis Y. Ş ise 15 Haziran tarihinde akşam 23.00 da göreve başladığını, önce Mecidiyeköy Varyantın altına gittiklerini ardından da Cevizlibağ’A geçtiklerini iddia etti. Y.Ş de Gezi eylemleri boyunca Okmeydanında görev yapmadıklarını söyledi. 

Polis M.Y de olay günü sabah saatlerinden itibaren Cemal Kamacı’ya sapan sokaktaki Varyant üstgeçidinde beklediklerini hiçbir eyleme de müdahale etmediklerini ileri sürdü. Çevik Kuvvet şefi olduğunu da söyleyen MY. Okmeydanında biber gazı silahını hiç kullanmadığını da iddia etti.  / Evrensel
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER