Buldan: İç Güvenlik Paketi’nde geçen maddeler tekrar ele alınacak

HDP Grup Başkanvekili Buldan, genel kurulda görüşülen İç Güvenlik Paketi’nde kabul edilen bazı maddelerin tekrar ele alınacağını söyledi.

Buldan: İç Güvenlik Paketi’nde geçen maddeler tekrar ele alınacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında partisinin yöneticileri ve milletvekili aday adaylarıyla esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Buldan, İç Güvenlik Paketi’nde genel kurulda kabul edilen bazı maddelerin değiştirilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

‘Ortaklaşma sağlandı’

“Normalde AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı.

“Muhtemelen yapacağımız itirazlar sonucunda geçen maddeler yani ikinci bölüme kadar olan maddeler, genel kurulda tekrar gündeme gelecek ve itirazlarımız sonucunda tekrar değerlendirilerek oylamaya sunulacak.”

Yeni önergeler verilecek

Buldan, tekrar gündeme gelen maddelerin oylanmasına geçilirken yeni önergeler vereceklerini belirtti.

“Komisyondaki arkadaşlarımız, bunun çalışmasını yapıyor. Muhtemelen yeni değişiklik önergeleriyle genel kurulda o maddeleri tekrar oylamaya sunacağız. Muhtemelen o geçen maddeler değişecek. Bizim karşı çıktığımız özellikle ilk 16 madde, birinci bölümdeki 16 madde tekrardan, tekriri müzakere yöntemiyle değişecek.”

“Zaten AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın da muhalefete bir çağrısı vardı bu yönde önerilere açık olduklarına ilişkin. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu değişiklik gündeme gelebilir.

“Yine de biz genel kurulda, bu yasanın çıkmaması için tüm gayretimizle muhalefetimizi yürüteceğiz. Asıl amacımız, bu yasanın genel kuruldan çıkmaması şeklinde fakat AKP bunu çok kabul etmiyor. O yüzden biraz maddeleri değiştirerek gündeme getirmeyi planlıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER