Çiçek: IŞİD ile mücadelede tutarsızlık var

TBMM Başkanı Çiçek, “DAEŞ (IŞİD) ile mücadelede politik olarak belirsizlik, tutarsızlık ve kararsızlık var. Her gün farklı açıklamalar yapılıyor” dedi. IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu fakat bölgedeki tek örgüt olmadığını belirten Çiçek “Bunların başında PKK geliyor” dedi.

Çiçek: IŞİD ile mücadelede tutarsızlık var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Washington ziyaretinin ardından Anadolu Ajansı (AA) ve TRT’nin sorularını yanıtladı.

IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu ama bölgedeki tek terör örgütü olmadığını, bunların başında da PKK’nın geldiğini belirten Çiçek, “DAEŞ  ile mücadelede politik olarak belirsizlik, tutarsızlık ve kararsızlık var. Her gün farklı açıklamalar yapılıyor” dedi.

Cemil Çiçek’in konuşmasından satır başları şöyle:

“DAEŞ (IŞİD) ile mücadele ediyor diye bazı terör örgütlerini meşrulaştırma, sempatik gösterme gayretleri var. Bunların başında PKK geliyor. Terör örgütleri akreptir, fırsat buldu mu sokar. Bugün kendi politikası icabı, falanca-filanca terör örgütü DAEŞ ile mücadelede birilerine yardım ediyorsa, bunu meşrulaştırmak teröre yapılacak en büyük destek belirsizliktir. Bölgemiz böyle bir hatayı yaşıyor ve yaşamak üzere. Bu beraberinde başka sıkıntılar getirecek.

“Terör örgütleri arasında derecelendirme yapar, DAEŞ’e karşı çarpışıyor diye onları meşru hale getirmeye çalışırlarsa, korkarım ki en büyük hatayı bir kere daha yapmış olurlar.

“DAEŞ ile mücadelede “politik olarak belirsizlik, tutarsızlık ve kararsızlık” var. Her gün farklı açıklamalar yapılıyor. Şunu herkesin bilmesi lazım, Suriye’de huzur, istikrar, barış sağlanmadığı sürece ve bugünkü ortamın müsebbipleri iktidarda kalmaya devam ettiği sürece, bölgede barış ve huzur olmaz. Barış ve huzur olmadığı takdirde de havadan 5-10 bomba atarak bu işin üstesinden gelmek mümkün değil. Suriye ve Irak’ı da esas olarak bütünlükçü bir politikaya ihtiyaç var.”

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER