Cumartesi Anneleri'nden Kiraz Şahin yaşamını yitirdi

1996 tarihinde kaybedilen eşi İsmail Şahin için adalet mücadelesi veren Cumartesi Anneleri’nden Kiraz Şahin yaşamını yitirdi.

Cumartesi Anneleri'nden Kiraz Şahin yaşamını yitirdi

Cumartesi Anneleri’nden Kiraz Şahin yaşamını yitirdi.

Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışırken 18 Ocak 1996 tarihinde kaybedilen eşi İsmail Şahin için adalet mücadelesi veren Cumartesi Anneleri’nden Kiraz Şahin, dün gece yaşamını yitirdi.

Şahin’in cenazesi bu gün saat 16.00’da Sarıgazi Cemevi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından memleketi Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Hubyar’a uğurlanacak.

Şahin uzun süredir mide kanseri hastalığına karşı mücadele ediyordu.

İsmail Şahin nasıl kaybedildi?

“36 yaşında ve 2 çocuk babası olan İsmail Şahin, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışıyordu.

“DİSK/Genel-İş üyesi olan Şahin, 18 Ocak 1996’da saat 06:30’da iki belediye çalışanı ile birlikte görev yaptığı 34 ATZ 59 plaklı temizlik aracında iş başı yaptı.

“Temizliğe İstiklal Caddesi’nde başlayan araç, 11. nokta olan Mimar Sinan Üniversitesi’ne geldiğinde, iş arkadaşları İsmail Şahin’in elindeki süpürgesi ile birlikte ortadan kaybolduğunu söyledi.

“Şahin ailesi sürekli ağlayan bu kişilerin çelişkili bilgiler verdiklerini ve konuşmaktan korktuklarını fark etti.

“Aile, Beyoğlu Belediyesi’ne başvuru yaparak, mesai saatlerinde kaybolan Şahin’in ölümünden sorumlu olduklarını ve araştırma yapmalarını istedi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne de kayıp başvurusu yapan aile, savcılığa suç duyurusunda bulunarak, soruşturma açılmasını istedi.

“Şahin kaybolduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. Erdoğan, tüm başvurulara rağmen aile ile görüşmeyi kabul etmedi.

“Kiraz Şahin, 2011 yılında kayıp yakınları ile yaptığı görüşme sırasında Erdoğan’a, “Eşim sizin işçinizdi, mesai saatleri içinde kayboldu. İsmail Şahin’in akıbetini açıklamak sizin de sorumluluğunuzdadır” dedi.

“Bütün yasal girişimler sonuçsuz kaldı; İsmail Şahin’in başına ne geldiği bugüne kadar öğrenilemedi.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER