DBP: 'Demokratik dönüşümü yaratacak olan sadece HDP'dir'

DBP, 7 Haziran 2015 genel seçimleri için çalışmalarının startını verdi. DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, seçimler için örgütlenme seferberliği başlattıklarını, ev ev gezerek yeni yaşam çağrısında bulunacaklarını belirtti.

DBP: 'Demokratik dönüşümü yaratacak olan sadece HDP'dir'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, bölge seçim komisyonu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısı ile 7 Haziran seçim çalışmalarının startını verdi.

Yüksek, seçim kampanyası çalışmalarını bugün itibariyle başlatacaklarını belirterek 7 Haziran seçimlerini Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olarak gördüklerini ve bileşeni oldukları Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP)  Türkiye’de büyük bir dönüşüm yaratacağını ifade etti.

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek’in konuşmasından satır başları şöyle:

“AKP, tek başına muktedir olursa Türkiye’de hem demokrasi hem de çözüm süreci açısından riskler oluşacağını toplum görüyor. Bunu aşmanın tek yolu HDP’nin barajı aşarak, Meclis’te olmasıdır. Bu açıdan eğer Türkiye, AKP hegemonyasını durdurmak istiyorsa, tekçi Erdoğanizm rejiminin gelişmesini önlemek istiyorsa bunun yolu HDP’yi desteklemektir.

“DBP, DTK, HDK bütün bileşenler ve bu seçim sürecinde bu bileşenlerin dışında bize destek güç veren kesimler bu inançta bir araya gelmiş durumda. HDP etrafında geniş bir güç birliği oluşmuş durumda. Bütün kesimler HDP’yi umut olarak görmektedir. Demokratik dönüşümü yaratacak olan sadece HDP’dir.

“HDP’de Kürtler var ama HDP bir Kürt partisi değil. Kürtler kadar Türkler de var. Çerkez var, Ezidi var, Süryani var. Bu ülkenin tüm halkları, tüm renkleri var. Bunun için çalışalım, başaralım. Aday tartışmalarını geride bırakalım. Aday adayı olan bin 500 arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra örgütlenme seferberliği başlatacağız. Herkesi yeni bir yaşam kurmaya davet edeceğiz. Bugün itibariyle her ilde çalışmalarımızı, kampanyamızı başlatacağız. Yarından itibaren ev ev kampanya başlatacağız.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER