DBP Şemdinli'de 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli'de 3. olağan kongresini gerçekleştirdi.

DBP Şemdinli'de 3. Olağan  kongresini gerçekleştirdi
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli ilçe Örgütü, 3. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kaya Halı Saha tesislerinde yapılan kongreye HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Leyla Salman, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Şemdinli Belediye Eş Başkanları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Berivan Akboğa, DBP PM Üyesi Şahabettin Sırma, Abidin Eniş, DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Cevahir Keskin, DBP il ve ilçe eş başkanları ve yöneticileri, Demokratik Toplum Meclisleri'nin eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve delegeler katıldı. 

Kongrenin yapılacağı Kaya Halı Saha Tesislerinde PKK lideri Abdullah Öcalan ile çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK’li, YPG ve YPJ’lilerin posterleri ve “Rojava’ya sahip çıkmak Önderliğe sahip çıkmaktır” yazılı pankartları asıldı.

Kongrede divan oluşumunun ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. 
Faaliyet raporun okunmasından sonra PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) adına göndermiş olduğu mesaj Divan Üyesi Fırat Ertuş tarafından okundu. 

Ardından DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, PKK’nin 37. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak Kobanê'de yaşananlara dikkat çekti.

Çiftçi konuşmasının devamında, “ 100 yıldır emperyalist ve kapitalizm güçleri Ortadoğu’da kendilerine göre dizayn ettikleri bir misyonla Ortadoğu’yu yönetmektedirler. Artık Ortadoğu halkları kendi kendilerini yönetmekle birlikte Kürt halkının başarıları günden güne daha da kendini göstermektedir. Kürtler yüz yıllar önceki gibi yaşayan Kürtler değildirler. Artık Kürtler kendi güçlerini dünyaya duyurmuştur. Bu güne gelinen noktada Kobani’de yaşananları tüm dünya görüyor ve Kürtlerin gücü bir kez daha dünya görmüştür. Öyle bir noktaya geldik ki, artık hiç kimse Kürtlerin başını bağlamayacak ve Kürtleri kandıramayacak” dedi. 

AKP ve IŞİD işbirliğine de değinen İl Eş Başkanı Çiftçi, “AKP Devletinin oyunlarına her gün bir yenisi ortaya çıkmaktadır. Önceki gün IŞİD, AKP’nin desteği ve yardımıyla Mürşitpınar sınır kapısına saldırmıştır. IŞİD çetelerini destekleyerek Kürtlerin üzerine saldıran AKP devleti hiçbir sonuç elde edemeyecektir. Bu nedenle bu saldırıyı ve saldırıya destek olanları nefretle kınıyorum” dedi.

PKK’nin 37. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak söze başlayan HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan “bugün içinde bulunduğumuz barış sürecini doğrusu PKK’ye borçluyuz. Bundan sonraki demokratik siyaset alanında bütün halkımız yerini almalıdır. Her Kürt üzerine düşeni bugünden sonra daha da fazlasıyla yapmalıdır. Bugün Kobani’de yaşayan kutlu direniş Kürt halkının sesini dünyaya duyurmuştur. Bugün Kürtler her yerde kolkola zulme karşı direniyor. Kürt hareketinin bugünkü büyük direnişi yarın evlatlarımıza büyük bir miras olarak kalacaktır. Bende Partimiz, şahsım ve burada bulunan herkes adına seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum Şemdinli ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

203 delegenin oy kullandığı ve iki liste ile girilen kongrede Cabbar Taş 96 oy alırken, Davut Evin ve Şirin Kaya ise 107 oy alarak DBP Şemdinli İlçe Eş Başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu asil üyeliklerine Ahmet Atilla, Saime Öner, M.Sait Çiftçi, İsa Demircan, Şamil Bilicier seçildi.  Yedek üyeliklerine ise M.Emin Demir, Gökhan Kaya, Ali İhsan Özcaner, Kadri Yalçın, Necip Çoban, Muhacir Elmas, Rahmi Geylan ve Selim Şengül seçildi.

Seçim sonrası her iki aday birbirini kutladı. Seçimi kaybeden Cabbar Taş, “ çok demokratik bir seçim oldu.  Burada kazanan demokrasi oldu” dedi. 

Seçimi kazanan DBP İlçe Başkanı Davut Evin ise, “ 6 ay önce geçici olarak görevlendirilmeyle ilçe başkanlığına getirildim. Bugün yapılan seçimde de ilçe başkanlığına seçildim. Şemdinli için elimizden gelen ne varsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Seçime katılan delegeler ve ilçe halkı seçim sonrası Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 17:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Egit Çiftçi
Egit Çiftçi - 9 yıl Önce

Hayırlara vesile olması dileğiyle Başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER