Demirtaş: 7 Haziran'a Zaza ve Laz inadıyla çalışarak ulaşacağı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Biz fikirlerimizle varız, ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz Türkiye’nin ana renkleri, ana nehirleri olarak 7 Haziran’a sabırla, sükûnetle, Zaza ve Laz inadıyla çalışarak ulaşacaksınız” dedi.

Demirtaş: 7 Haziran'a Zaza ve Laz inadıyla çalışarak ulaşacağı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda adaylarını tanıttı.

Toplantıda HDP’nin 2015 genel seçimleri çalışmalarında kullanmak üzere kullancağaı Biz’ler HDP, Biz’ler Meclise” başlıklı seçim şarkısı da tanıtıldı.

Tanıtıp toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, hiçbir hareketin salondaki tabloya cesaret edemeyeceğini belirterek, “Çünkü birlikte yaşamak, bütün renklerimizle yaşamaya karar vermek cesaret işidir” dedi.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘HDP’yiz demek büyük bir cesaret işidir’

“Bizi bu salona getiren yol zorlu bir yol. Bu yolun her bir taşı büyük bedellerle, gözyaşı, emekle döşendi. Bizler mutfakta çalışan emekçilerin yaptığı yemeği halkımıza sunan garsonları. Asıl onlara teşekkür ediyoruz.

“Mezhep çatışması, kimlik çatışması, iç savaşlar içindeki bir coğrafyada, Alevi ve Sünninin, Türk ile Kürdün, Ermeninin el ele vermesi çok önemli. Farklılıklarımızla bizler HDP’yiz. Bu şekilde Meclis’e gireceğiz demek cesarettir.”

“Çünkü birlikte yaşamak, bütün renklerimizle yaşamaya karar vermek cesaret işidir. Ortadoğu kan gölüyken 100 yıl sonra bütün bölge emperyalizm dayatması altında iken, IŞİD vahşeti varken, kimlik siyasetinin yapıldığı bir coğrafyada alevi ile suninin el ele vermesi, Türk ile Kürt’ün el ele vererek evet bizler farklılıklarımızla HDP’yiz demek büyük bir cesaret işidir. Bu yüzden sizleri kutluyorum.

“Hiçbir parti adayı bizim düşmanımız değil”

“Unutulmasın, 7 Haziran’da seçime gidiyoruz. İktidar panikledikçe devletin bütün imkânlarını kullansa da demokratik yarıştan vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir partinin adayı bizim düşmanımız değildir. Tamamı bizim siyasi rakibimizdir.

“Biz fikirlerimizle varız, ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar siz Türkiye’nin ana renkleri, ana nehirleri olarak 7 Haziran’a sabırla, sükûnetle, Zaza ve Laz inadıyla çalışarak ulaşacaksınız.” 

“Bizlerin büyük özlemleri, umutları var, Türkiye artık barışa doğru istikrara doğru yelken açmış olacak. Bütün kaygıları korkuları giderecek bir seçim sonucu ortaya çıkaracağız. Çünkü HDP’nin başarısı sadece HDP’nin başarısı olmayacak.

“HDP bütün halkların başarısını ilan edecek”

“Şengal’den Kobanê’den bütün Ortadoğu’nun ve hakların başarısıdır. 7 Haziran akşamı herkes HDP’nin meşesinin yeşilliği ile renkler istiyoruz. O akşam işçiler, çalışanlar, memurlar, içlerine huzur dolmuş bir şekilde evet bizler kardeş kavgasını bitirecek, işsizliği bitirecek, barışı getirecek güne uyandık desinler. Oy veren de vermeyen de o sabah mutlu ve huzurlu uyansın istiyoruz. HDP bütün halkların başarısını ilan edecek.

“Türk, Kürt, Alevi, Suni, Çerkez, Laz değilsiniz, herkessiniz”

“Sizler bu partinin temsil ettiği bütün değerlerini vekaleten üstlenmiş adaylarsınız. Sizler sadece Türk, Kürt, Alevi, Suni, Çerkez, Laz değilsiniz, herkessiniz. Suni arkadaşlarımız sizler herkesten çok Alevilerin haklarını savunacaksınız, bir arada, adil, eşit yaşam nasıl olur, seçim kampanyasında göstereceğiz.

“Tek bir kimliğimiz yok her birimizin birden fazla kimliği var, hakikilikten söz ediyoruz, ondan asla taviz vermeyeceğiz. Bizler halkın içinden çıkmış adaylar değiliz, halkın bizatihi kendisiyiz, o yüzden halk meclise diyoruz.

“Biz ilerledikçe diğer partiler bizi takip edecekler. Bizler öncülük ettikçe bakın HDP’de neler oluyor diyerek onlarda bizi takip edecek.

“Attığınız her adım, söylediğiniz her söz, Türkiye halklarını, ezilenlerini temsil etmeli. Barajı aşar aşmayız ama bu mücadeleyi layıkıyla yürütmeliyiz. Sizleri Allah utandırmasın, Allah yolunuzu açık etsin.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER