Erdal Eren'in annesi hayatını kaybetti

12 darbecileri tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren’in annesi Şadan Eren hayatını kaybetti.

Erdal Eren'in annesi hayatını kaybetti

Yıllarca oğlunun tek bir kare fotoğrafını bile duvara asamayan, 33 yıldan bu yana günden güne arttığını söylediği acısıyla ayakta durmaya çalışan Şadan Eren, tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.

Ankara’daki evinde 28 Kasım’da rahatsızlanarak bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan Eren uzun bir süredir tedavi görüyordu.

Şadan Eren için yarın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlenecek. Şadan Eren vasiyeti doğrultusunda eşi Ahmet Eren’in mezarına defnedilecek.

Oğlu Erdal Eren’in idam edilmesiyle ilgili hiç konuşmayan Şadan Eren, ilk kez “Aileler 12 Eylül’ü Sorguluyor” belgeselini çeken ekibe duygularını anlatmıştı.

Şadan Eren, “Önceleri, onlar da benim çektiklerimi çeksin, aynısını yaşasın diye düşünüyor, beddualar ediyordum. Sonradan vazgeçtim bu düşünceden. Onlar yargılanıp cezalandırılsınlar ama kimsenin, onların bile evlat acısı çekmesini istemem, bu çok acı. Çok acı…” sözleriyle acısını dile getirmişti.

Şadan Eren için yarın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlenecek. Şadan Eren eşi ahmet Eren’in mezarına defnedilecek.

Erdal Eren 12 Eylül 1980 darbesinin ardından bir jandarma erini öldürdüğü iddiasıyla darbeciler tarafından idama mahkum edilmiş ve 13 Aralık 1980’de yaşı da büyütülerek idam edilmişti.

Hazırlanan raporlarla da jandarma erini Erdal Eren’in öldürmediği ortaya çıkmıştı.

Erdal Eren'in annesine yazdığı mektup

Erdal Eren’in annesine yazdığı mektu

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER