Erdoğan: 'İzleme Heyeti'ne olumlu bakmıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde kurulması beklenen İzleme Heyeti’yle ilgili, “Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil” dedi.

Erdoğan: 'İzleme Heyeti'ne olumlu bakmıyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya resmi ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İzleme Heyeti oluşturulmasına ilişkin görüşleri sorulan Erdoğan, “Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı. Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

İzleme Heyeti

“Ben gazetelerden okuyorum. Yani böyle bir şeyden doğrusu benim bir haberim yok. Şunu da da çok açık net söyleyeyim. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Çünkü Başbakanlığım döneminde de ‘Akil insanlar içerisinde de bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, değerlendirirsiniz’ dedikleri zaman bunları doğru bulmadığımı, böyle bir şey düşünmediğimizi o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil.

“İstihbarat kuruluşları ile bu işler yürür. Kaldı ki burada bizler ta o dönemde malum temsilcileri konumunda olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik, hükümet olarak gönderdik. Bunları da gizlemeye gerek yok ama bu sayının 3’ten 5’e çıkması, 7’ye çıkması, 10’a çıkması, 15’e çıkması veya ayrı bir grubun oraya gönderilmesi..

“Bunlar neyi değiştirecek ki. Yani birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Eğer bu işin yönetimi hükümette ise hükümet de burada üzerine düşeni, gerekeni, başlattığı bir süreç üzerinde devam ettirmelidir. Öyle düşünüyorum. Bunun dışındaki süreç, sadece kendi çerçevesi içerisinde kalmalıdır.

“Zaman zaman ta dağa bile çeşitli roman yazarları, biliyorsunuz, gönderilmiştir, gitmişlerdir. Ne netice alındı Herhalde yeni romanlar mı yazdırılacak Böyle bir adım mı atılacak Bunlara gerek yok. Bunları doğru da bulmuyorum. Bu benim samimi düşüncelerimdir.”

IŞİD’e katılımlar

“Bunları iade ediyoruz ve bundan sonra da bu şekilde bizlere bildirilmesi halinde bunları yakalayıp, iade etmek hem insanı hem de vicdani görevimizdir. Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de kalkıp da Türkiye’ye bunun hesabını soramaz ama bildiriliyorsa biz onları kesinlikle yakalar ve iade ederiz.

“12 bin 520 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu Dışişleri Bakanım ifade ediyor, yakalanıp iade edilenlerin sayısının da 1170 olduğunu söylüyorlar. Demek ki, Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER