DBP, Newroz'a yoğun katılım çağrısı yaptı

Newroz'u kutlayan DBP Eş Genel Başkanları, Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan yürüyüşü de selamladı

DBP, Newroz'a yoğun katılım çağrısı yaptı
 Newroz'u kutlayan DBP Eş Genel Başkanları, Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan yürüyüşü de selamladı. Newroz etkinliklerine katılım çağrısında bulunulan açıklamada, "Sayın Öcalan’ın göndereceği mesaj bu yılki Newroz’a daha büyük bir anlam kazandıracaktır" denildi.


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, Newroz dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

'MEZOPOTAMYA HALKLARININ DİRENİŞ BAYRAMI'

Newroz'un Mezopotamya topraklarında en güçlü ve coşkulu kutlanan bayram olduğuna dikkat çekilen mesajda, "Şimdiye kadar her ne kadar Mezopotamya coğrafyasına ait değilmiş gibi yansıtılsa da, birçok defa T.C hükümetlerince yasaklanarak kana bulanmaya çalışılsa da Newroz Kürt halkının, Mezopotamya halklarının direniş bayramıdır" denildi.

Newroz'lar tarih boyunca taşıdığı anlam nedeniyle devlet tarafından yasaklandığının ifade edildiği mesajda, şu ifadeler yer aldı:
"Yasaklamalar karşısında direnen halk gerçekliği açığa çıkınca asimile edilmek istenerek 'Nevruz' biçiminde kutlanılmaya çalışılmıştır. Sadece 'bahar bayramı' olarak kutlanılmaya çalışılarak direniş özünden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Newroz Demirci Kawa’nın zalim Dehaq karşısında direnişinin, başkaldırmasının günüdür! Kürt halkı, Mezopotamya halkları tarih boyunca değişen simalarda Dehaq'lara karşı isyanlar başlatmış, direniş günlerini bayram havasında Newroz'larla kutlamıştır. Demirci Kawa’nın yaktığı isyan ateşi nesiller boyunca elden ele aktarılmıştır.
Demirci Kawa’nın yaktığı isyan ateşini direniş kültüründen gelen nesillerden devraldık, sonraki nesillere de aldığımız gibi devredeceğiz, yakılan isyan ateşinin harlanmasında büyük bir çabanın sahibi olacağız. Bu direnişçi ruhla tüm halkımızın Newroz’unu kutluyor zalim Dehaq'lara karşı her zaman mücadele içerisinde olacağımızı belirtiyoruz."

'SAYIN ÖCALAN'IN MESAJIYLA DAHA BÜYÜK ANLAM KAZANACAK'

DBP'nin mesajında, Cizre’den başlayarak Amed'de sonlanacak olan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşünün de yakılan isyan ateşinde bir kıvılcım olduğu vurgulanarak, "Devletin oyalamacı, ertelemeci 'barış' politikasına karşın barışa olan yoğun inancı gereği PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan’ın göndereceği mesaj bu yılki Newroz’a daha büyük bir anlam kazandıracaktır."

DBP, tüm halkı alanlarda kutlanan Newroz etkinliklerine yoğun bir şekilde katılmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER