PYD: Demirci Kawa'nın yaktığı Newroz ateşi Rojava'da yanıyor

Demokratik Birlik Partisi (PYD): “Demirci Kawa tarafından yakılan Newroz ateşi halen yanıyor”

PYD: Demirci Kawa'nın yaktığı Newroz ateşi Rojava'da yanıyor
Demokratik Birlik Partisi (PYD), Newroz vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Demirci Kawa tarafından yakılan Newroz ateşi halen yanıyor” dedi.


Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Komitesi Newroz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Mezopotamya halklarının ve Kürt halkının bayramını kutladı. “Demirci Kawa tarafından yakılan Newroz ateşi halen egemen sistemlerin karanlığına karşı bizi aydınlatmaktadır” denilen açıklamada, “Newroz ateşi Kürtler için özgürlük yolunu halen aydınlatmaktır” ifadeleri kullanıldı.

Bakurê Kürdistan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Türk devleti arasında 2013 Newrozu’nda başlayan çözüm süreci görüşmelerine atıfta bulunulan açıklamada, “Bu yılki Newroz’da bu konu hakkında büyük bir gelişmenin olması beklenmektir” diye belirtildi.

Açıklamanın devamında Suriye devriminde 4. yılında geride kaldığı hatırlatılarak, “Suriye devriminde 5. yıla girmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede Kürt halkının özgürlüğü için 19 Temmuz’da ilan ettiğimiz Demokratik Özerklik de olgunlaşarak artık Suriye’deki krizin son bulması için bir çözüm kapısı açmıştır. Her ne kadar bazı çevrelerin ikiyüzlü yaklaşımlarına maruz kalınmış olsa da, bölge halkları birlik olup ortak kaderlerine sahip çıkmaya başlamışlardır. Bununla beraber böylesi bir zor dönemde bu çevrelere biran önce çelişkilerini aşıp Ulusal Kongre’yi toplamak için çağrı yapıyoruz” dedi.

Açıklamada son olarak şu hususlar dile getirildi:

“Bu yıl Newroz’u YPG/YPJ savaşçılarının eşsiz kahramanlıkları ile elde edilen kazanımlarla karşılıyoruz. Bu çerçevede DAIŞ çetelerine karşı kahramanca savaşan YPG ve YPJ savaşçılarını selamlıyoruz. Şehitlerimize söz veriyoruz ki asla onların yolundan şaşmayacağız. Ortadoğu Konfederalizmi temelinde demokratik bir sistemin yaratılması için üzerimize düşen öncü rolü oyamaya devam edeceğiz. Kürt halkının ve bölge halklarının birliğini hedef alan her türlü girişimin karşısında duracağız.” 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER