Erdoğan'ın 'yargı çağırırsa şaşmayın' sözlerine yürüyüşçü vekillerden tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yargı sizi de çağırırsa şaşmayın" sözlerini değerlendiren Adalet Yürüyüşü'ndeki CHP milletvekilleri bu sözleri kendilerine yönelik 'tehdit' olarak değerlendirdi.

Erdoğan'ın 'yargı çağırırsa şaşmayın' sözlerine yürüyüşçü vekillerden tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak ‘halkı sokağa dökmeye çalışmak’ eleştirisi getirmesine ve “Yargı sizi de çağırırsa şaşmayın” demesine CHP’li milletvekillerinden yanıt geldi.


TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, Erdoğan’ın sözleri için, “Cumhurbaşkanının sözleri tehdittir. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız. Barışçıl eylemi sulandırmaya çalışmasın. Adaletin geldiği bu noktanın bir numaralı sorumlusu Erdoğan’dır” dedi.

‘KENDİSİ DEFALARCA ÇİĞNEDİ’

Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “138. Madde’yi hatırlatıyor ama HSK üyelerinin kimlerden, nasıl atandığını gördük. Sulh cezalar otomatik tutuklama mahkemelerine dönüştü. Bu manzarada yargı bağımsızlığından bahsetmek komik. Kendisinin de inandığını sanmıyorum” derken İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, “Tehdit ediyor. 138. Madde’yi defalarca kendisi çiğnedi. Bence bu yürüyüşten çok rahatsız. Bence bu yürüyüş amacına ulaştı. Bu eylem AKP’liler hariç bir bilinç oluşmasına yol açtı. Bu sefer başaramayacak. Adalet mağduriyeti değil tam tersine adaletsizliği temsil ediyor. Bu husursuzluk ondan” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise şunları söyledi, “Yargıyı etkileme suçu varsa önce cumhurbaşkanı yargılanmalı. Can Dündar, Erdem Gül tahliye edilirken ‘bunun hesabı verilecek’ diyen Erdoğan’dır. İfadeye çağrılması gereken biri varsa bu dava devam ederken bu sözleri söyleyen Erdoğan’dır. Anayasa Mahkemesi kararı için ‘tanımıyorum’ diyen de Erdoğan’dır. Kamuoyu oluşturmak demokratik haktır bu suç oluşturmaz. Ayrıca mahkeme kararları ayet değildir, eleştirilmez değildir.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER