Fidan'ın Yerine Eski Büyükelçi Atandı

Başkonsolosluk ve büyükelçilik görevlerini yürütmüş olan Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa, Fidan’ın istifasının ardından müsteşarlığa atandı.

Fidan'ın Yerine Eski Büyükelçi Atandı
Hakan Fidan’ın istifasının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığına vekaleten Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa atandı. Gazetelerdeki haberlere göre, Musa daha sonra asaleten de atanacak.


İstifası 10 Şubat’tan itibaren geçerli sayılacak olan Fidan, 7 Haziran genel seçimlerine kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yakın temas halinde olacak, seçim gezilerine eşlik edecek ve danışmanlık yapacak.

Fidan o tarihe kadar MİT Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için, koruma görevini Emniyet’le birlikte MİT yapacak.

İsmail Hakkı Musa kimdir?

1960 yılında Trabzon'un Araklı İlçesi Dağbaşı köyünde doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Fransa’daki Nancy II Üniversitesi’nde Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi, Siyasi İktisat Bölümü’nde tamamladı.

2001-2008 yılları arasında aynı üniversitede Kamu Hukuku ve Topluluk Hukuku alanında doktora yaptı. Tez konusu, “Sosyal Haklar ve AB'nin Anayasallaşma Süreci” oldu.

Cezayir’de konsolosluktaki görevinin ardından Lyon kentinde konsolos ve başkonsolos, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’da başkonsolos olarak görev yaptı. Belçika’da Türkiye Büyükelçisi’ydi.

Evli, iki çocuklu olan Musa Fransızca ve İngilizce biliyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER