AİHM gözaltında kayıp davasında Türkiye'yi mahkum etti

1994 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Mustafa Saygı’nın kaybedilmesi ile AİHM’da açılan davada Türkiye’nin etkili bir soruşturma yapmadığı” görüşüne varılarak Saygı ailesine 20 bin euro tazminat verilmesi kararlaştırıldı.

AİHM gözaltında kayıp davasında Türkiye'yi mahkum etti

1994 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Mustafa Saygı’nın kaybedilmesi ile ilgili olarak ailenin yerel mahkemelerde açtığı davaların sonuçsuz kalması üzerine, Saygı ailesi 2011 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başvurmuştu.

AİHM, yapılan başvuruyla ilgili “Türkiye’nin etkili bir soruşturma yapmadığı” görüşüne vararak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 2. maddesinin ihlal edildiği bu nedenle aileye 20 bin euro tazminat verilmesini kararlaştırdı.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan habere göre, 21 yıl boyunca Mustafa Saygıyı bulma veya izine rastlama umuduyla mücadele veren aile ise, AİHM’in kararındaki gibi Türkiye’nin “eksik soruşturan” değil, kaybedilme olayının bire bir faili olduğunu düşünüyor. / İMC

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER