HDP-CHP Seçim İttifakı Yapmayacak

HDP’den yapılan açıklamada, CHP’yle yapılan görüşmede yerel seçimde işbirliği olasılığının da konuşulduğu, ancak seçimde iki partinin ittifak değil rekabet içinde olacağının teyid edildiği belirtildi.

HDP-CHP Seçim İttifakı Yapmayacak
 HDP dün CHP’yle yapılan görüşmeye dair yayınladığı bilgi notunda yerel seçimlerde iki partinin ittifak yapmayacağını bildirdi.

“2014 yerel yönetim seçimlerinde iki partinin İstanbul’da ve bütün yerel birimlerde ittifak değil, seçim rekabeti içinde olacakları karşılıklı olarak teyit edildi.”

Ortak mücadelenin gerekliliği

HDP’nin verdiği bilgiye göre, görüşmeler sırasında Türkiye’de yaşanan son gelişmeler, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, AKP Hükümeti’nin otoriter ve antidemokratik yönelişlerine karşı demokrasi ve özgürlük güçlerinin ortak mücadele gerekliliği üzerinde duruldu.

Bu bağlamda HDP-CHP seçim işbirliği olasılığının da konuşulduğu ama seçimde ittifak yapılmayacağının belirlendiği belirtildi.

Seçim ittifakına dair

“HDP heyeti Kürt sorununun, halkların eşitliği ve özgürlüğü temelinde, müzakere yoluyla çözümü, yerel yönetimlerin özerkliği, demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir yeni anayasa temelinde ilkeli ve saydam bir siyasi ittifaka kapalı olmadığını yineledi.

“CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ise ‘17 maddelik deklarasyon’larının arkasında olduklarını, ancak hiçbir parti, bu arada HDP ile de yerel seçimlerde açık bir ittifakı düşünmediklerini, böyle bir ittifakın zarar getireceğini düşündüklerini ifade etti.”

HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel dün CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlardı.

Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin de katılmıştı.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER