Savcı Öz: Başbakan’ın Gönderdiği İki Kişi Beni Tehdit Etti

Yazılı basın açıklaması yapan Savcı Öz, Dubai tatiliyle ilgili belgelerin sahte olduğunu söyledi. Öz, Başbakan’ın görevlendirdiği iki kişi tarafından tehdit edildiğini ve Erdoğan’dan özür dilemesinin istendiğini söyledi.

Savcı Öz: Başbakan’ın Gönderdiği İki Kişi Beni Tehdit Etti
 Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanan Savcı Zekeriya Öz, yazılı bir açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine iki kişi göndererek, Erdoğan’dan özür dilediğine ilişkin bir mektup yazmasını istediklerini söyledi.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta ve Fırat Alkaç’ın haberine göre, Savcı Öz gelişmelere ilişkin kaleme aldığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Tehdit ettiler”

“Başbakan tarafından şahsıma yönelik gerçek olmayan iddialar dile getirildi. 22 kez yurtdışına çıktığım ispat edilirse aynı gün mesleğimden istifa edeceğimi ilan ediyorum.

“Yüksek yargı kökenli olan saygı duyduğum iki kişi bizzat Başbakan tarafından bana gönderilmiştir. Bana 'Başbakan’dan özür dileyen bir mektup yaz' dediler.

“Başbakan'ın bana çok kızgın olduğunu, hakkımda ağır laflar ettiğini, bir mektup yazarak kendisinden özür dilemem gerektiğini, hükümete yönelik soruşturmaların derhal durdurulmasını, aksi takdirde zarar göreceğimi ve bunun sonuçlarının benim için ağır olacağını, emniyete neden gittiğimi bunun herkesi çok kızdırdığını söylediler.

“Asılsız basın haberlerine dayanılarak hakkımda başlatılan inceleme daha sonuçlanmadan, tayinimin çıktı.

“Yılmam”

“Ümraniye’de yakalanan el bombaları üzerine başlayan Ergenekon soruşturmaları nedeniyle şahsımın ve ailemin maruz kaldığı tehditlere yenileri eklendi.

“Bu yaşananlardan sonra Ergenekon’u yürüttüğüm sırada, yerine getirmediğim için hukuka haykırı taleplerle ilgili hatıralarımı yazmaya başladığımı belirtirim. Bugüne kadar olduğu gibi haksızlıklar karşısında yılmayacağımı, yolsuzlukların üzerine korkmadan gideceğimin herkesçe bilinmesini istiyorum.

“Polisler el kaldırsın”

Savcı Öz, yazılı basın açıklaması yapmadan önce odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öz, “Aranızdaki polisler elini kaldırsın” dedi ve odada üç sivil polis olduğu ortaya çıktı. Bunun üstüne Öz, “Önceden odamıza gazeteciler gelirdi. Şimdi polisler de geliyor” dedi. Sivil polisler Öz’ün korumaları tarafından odadan çıkartıldı.

Öz şunları söyledi:

“Atama kararına ilişkin tebligat adliyeye ulaştı. Ancak yoğunluk nedeniyle henüz imzalayamadım. Geçici sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok. Tebligatı henüz görmedim. Odamı boşaltmayacağım. Bazı eşyalarımı alıp gideceğim.

“Bu görevden almayı 1 Ocak’ta bekliyorduk. Ama yapmadılar. Önce yıpratma yaptılar sonra zıplatma.

21 Ekim’de safaride değil buradaydım”

“Haberlerde 21’inde safariye çıktığım yazılıyor. Ama ben 21 Ekim sabahı burada görevimin başındaydım. Adliyede bayramlaşma vardı. Yalan haber yapmaya devam ediyorlar.

“Seyahat firmasından tehditle faturaları aldıkları yönünde duyumlarım var.  Bu işi kimlerin organize ettiğini iyi biliyorum. Faturalarda dolar diye bir şey geçmez. Tamamen Dubai para birimi geçer.

“Hiçbir otelde Mr. Öz ve Family diye yazmaz. Kimliğini verirsin ona göre kayıt yapılır, bu Türkiye’de de böyledir. Bu belgeyi düzenlemek zor bir şey değil. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER