İki günde 152 çete öldürüldü

Til Temir’in güney ve batısındaki köylerde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında son iki günde yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda 152 çete öldürülürken çetelere ait bir tank, 10 araç, 2 adet doçka yülü araç ile bomba yüklü bir araç da imha edildi.

İki günde 152 çete öldürüldü
Til Temir’in güney ve batısındaki köylerde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında son iki günde yaşanan ve halen devam eden çatışmalarda 152 çete öldürülürken çetelere ait bir tank, 10 araç, 2 adet doçka yülü araç ile bomba yüklü bir araç da imha edildi.


YPG kaynaklarından alınan bilgilere göre, DAIŞ çeteleri 8 Nisan gecesi saat 02.00’da Til Temir’in batı ve güneyinde yer alan köylere yönelik kapsamlı bir saldırı başlattı. Ancak çeteler YPG savaşçılarının sert direnişiyle karşılaştı. Çete saldırısıyla başlayan çatışmalar, dün geceye kadar tüm şliddetiyle devam etti.

Til Ruman köyü çetelerden temizlendi

YPG kaynakları, Til Temir’in güneyinde, Hesekê yolu üzerinde bulunan Til Sukerî, Xerîta, Til Necmê, Til Ruman ve Til Cezîrê köylerinde YPG savaşçılarıyla DAIŞ çeteleri arasında yaşanan çok şiddetli çatışmalarda en az 60 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 11 çete cenazesinin de YPG güçlerinin eline geçtiğini belirtti.

Çatışmalar ardından Til Ruman köyü tümden çetelerden temizlenirken, burada yaşanan şiddetli çatışmalarda, Endonezyalı “Ebû Meryem” adlı bir çetebaşının (Emir) cenazesi YPG savaşçılarının eline geçti.

Alanda 2 BKC, 2 RBG, 8 Kalaşnikov, 11 raxt, bir intihar yeleği, çok sayıda el yapımı bomba ve düzeneği ile çok miktarda mermiye de YPG savaşçıları el koydu.TEMIR-SER-U-PEVCUN-1

Koalisyon uçakları çete mevzilerini bombaladı

Til Temir’in güneyindeki köylerde son iki günde yoğunlaşan çatışmalarda ise, uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları, çete mevzilerine yönelik birçok bombardıman gerçekleştirdi. Bombardıman sonucunda bir tank, 6 askeri araç, bomba yüklü bir araçla cephane yüklü bir araç imha edildi.

Çetelerin ikinci saldırısı da püskürtüldü

DAIŞ çeteleri dün gece de Til Temir’in güneyindeki köylere yönelik yeni bir saldırı girişiminde bulundu. Ancak birkez daha YPG güçlerinin sert karşılık verdiği çete saldırısı şiddetli çatışmalar sonucunda püskürtüldü.

YPG kaynakları, dün gece püskürtülen çete saldırısında yaşanan çatışmalarda 42 çete üyesinin öldürüldüğünü ve çetelere ait bir askeri aracın da imha edildiğini kaydetti.

Dünkü çete saldırısı sırasında koalisyon uçaklarının da birçok çete üssünü bombaladığı öğrenilirken çete kayıpları konusunda somut bilgi elde edilemedi.

Xêbiş’te 32 çete öldürüldü

Yine dün gece güneydeki saldırıyla eşzamanlı olarak DAIŞ çeteleri, batıdaki Xêbiş köyüne saldırdı. Ancak YPG güçleri, çetelerin bu saldırısını da dün geceden bu sabah erken saatlere kadar devam eden şiddetli çatışmalar sonucunda kırmayı başardı. Bu çatışmalarda da 32 çete üyesi öldürüldü, 23’lük ve 14.5 mm’lik Doçka yüklü iki çete aracı da imha edildi.

Çatışma alanı genişliyor

Çetelerin Til Temir’in güneyindeki köylere yönelik saldırıları bugün Til Şamîran köyüne kadarki geniş bir alana yayılırken Til Şamîran’da yaşanan çatışmalarda 18 çete üyesinin öldürüldüğü öğrenildi.

YPG savaşçılarıyla DAIŞ çeteleri arasında iki günden bu yana yaşanan çatışmalar, Til Temir’in batı ve güneyi bölgesindeki köylerde halen tüm şiddetiyle devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER