İngiltere'de eski bakanın yeğenine YPG gözaltısı

İngiltere'nin tanınmış savaş bakanlarından John Profumo'nun kızkardeşinin torunu Jamie Janson, YPG saflarında savaştığı için gözaltına alındı. Janson kefaletle serbest bırakıldı.

İngiltere'de eski bakanın yeğenine YPG gözaltısı
İngiltere’nin eski savaş bakanlarından John Profumo’nun yeğeni Jamie Janson, IŞİD’le mücadele için YPG saflarına katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 42 yaşındaki Janson kefaletle serbest bırakıldı.

MUSUL’DA KARAR VERDİ, AFRİN’DE SAVAŞTI

.

Daily Telegraph’ın özel haberine göre Janson, Musul yakınlarında bir yardım kuruluşu için çalıştığı sırada IŞİD’e karşı savaşmaya karar verdi. Afrin’de YPG saflarında savaştı; kentin TSK kontrolüne geçmesi sonrası  beraberindekilerle Suriye yönetiminin kontrolündeki bölgeye geçti, buradan da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne gitti.

Janson ifadesinde, İngiltere’ye Belçika ve Fransa üzerinden gizlice döndüğünü anlattı. Otobüsle geldiği Kent şehrinde terör suçlamasıyla gözaltına alınan Janson, kefaletle serbest bırakıldı.

PKK 2001’den beri İngiltere’nin terör örgütleri listesinde yer alsa da, YPG bu listede değil. Öte yandan, İngiltere’de YPG’ye katılan Jim Matthews ve Aidan James geçen ay terörle mücadele yasası kapsamında yargılanmaya başladı.

Janson ise 1960’larda savaş bakanlığı yapan ve varlıklı bir aileden gelen Muhafazakâr Partili John Profumo’nun kızkardeşinin torunu. Profumo’nun Soğuk Savaş’ın en çetin günlerinde bir model ile cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkmış, kadının aynı zamanda Sovyet donanma ataşesi ile birlikte olduğu ortaya çıkınca, için istifa etmek zorunda kalmıştı. Eski bakan bu nedenle, İngiliz kamuoyunun hâlâ iyi hatırladığı bir isim. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER