Kobani'de 16 çete öldürüldü

Kobanê’de çetelere yönelik düzenlenen eylemlerde 16 DAİŞ’li öldürüldü.

Kobani'de 16 çete öldürüldü
  Kobanê’de çetelere yönelik düzenlenen eylemlerde 16 DAİŞ’li öldürüldü.


YPG Basın Merkezi, Kobanê'nin batısında önceki gün Şêxler kasabasının özgürleştirilmesi amacıyla başlatılan operasyon devam ettiği belirtti. Dün gece YPG/YPJ savaşçılarının Aşağı Şêxler ve aynı bölgedeki Nasirî köyünü çetelerden tümüyle temizleyerek özgürleştirdiğini vurgulayan Basın Merkezi, “Şêxler köyünün güçlerimizin eline geçmesi ardından çeteler kaçarak Fırat nehri üzerinde bulunan köprüyü havaya uçurmuştur. Bu alandaki operasyon devam etmektedir” dedi.

YPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Dün gece Kobanê'nin doğusunda çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Şêro köyü yakınlarında güçlerimizin mevziilerine saldıran çetelere anında karşılık verilmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 4 çete cenazesiyle birlikte 1 adet BKC, 2 adet kaleşnikof, 2 adet raxt ve 500 adet kaleşnikof mermisi ele geçirmiştir.

Güçlerimiz aynı bölgede bulunan Akbaş köyüne yönelik de saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Dün gece çete grupları Kobanê'nin güneyinde bulunan Dicle kontrol noktasına yönelik de bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin etkili bir şekilde karşılık verdiği çeteler tutunamayarak kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de yaralanmıştır.

Aynı bölgede bulunan Sîdar tepesi yakınlarında konumlanan çete gruplarını hedefleyen güçlerimiz 4 çete üyesini öldürmüştür.”

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 3 savaşçının yaşamını yitirdiğini belirtti.

 HASEKÊ TİL TEMİR ARASINDA ÇETELERE EYLEM

Dün gece Hasekê ile Til Temir arasında bulunan Xerîta köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini belirten YPG, “Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

4 Mart gecesi güçlerimiz Alya yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda çetelere ait 1 askeri araç imha edilmiştir. Burada tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de yaralanmıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER