Şemdinli 'Halk Oyunları Yarışmasına' katılmama kararı aldı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde 21 Şubat'ta düzenlenen Okullar arası Halk Oyunları Yarışması, hakemlerin şike yaptığı iddiasıyla 7 Mart’a ertelenip Hakkari’ye alınmasına Şemdinli’den tepki geldi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER 


Şemdinli'de 21 Şubat'ta düzenlenen Okullar arası Halk Oyunları Yarışması, hakemlerin şike yaptığı iddiasıyla 7 Mart’a ertelenip Hakkari’ye alınmasına Şemdinli’de eğitmenler tarafından yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Şemdinli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen halkoyunları eğitmenleri basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

Antrenörler ve ekipler adına basın açıklamasını Halk Oyunları Antrenörü Mehmet Fehim Yüce okudu. Yüce "21-22 Şubat 2015 tarihlerinde ilçemizde yapılması planlanmış olan halk oyunları okul sporları ve kulüpler arası  yarışmaları 21 Şubat 2015 tarihinde yapılan okul sporları yarışmasıyla başladı: Yalnız  bazı hakemlerin taraflı davranmalarından dolayı 1 ve 2 olması gereken ekipler 3 ve 4’üncü sıraya yerleştirilmiştir. Bu sebeplerden dolayı 22 Şubat 2015 tarihinde yapılması gereken yarışma ileri bir tarihe ertelenmiştir ve tutanak altına alınmıştır. Ancak ilçemizde yapılması planlanan kulüpler arası yarışma hiçbir gerekçe gösterilmeden il merkezinde bir okulun salonuna alınmıştır. Biz ilçe halkı  ve halk oyunları ekipleri olarak çok üzüldüğümüzü ve kırıldığımızı belirtiyoruz. Bu vesile ile 07.03.2015 tarihinde il merkezinde yapılacak olan halk oyunları yarışmasına 2.kulüp ve 6 ekiple katılmama kararı aldığımızı belirtmek istiyoruz. Bu kararın her yıl halk oyunları yarışmalarında olan haksızlıkların, olumsuzlukların bir daha olmamasına vesile olmasını umuyoruz. Tüm halk oyunları sevdalılarına saygı ve sevgilerimizi sunarız” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından eğitmenler ve halk oyunlarına katılan ekipler sessizce dağıldı.

İlçede 21 Şubat 2015 tarihinde Şemdinli'de yapılan okullar arası halkoyunları yarışmasının ardından gerginlik çıkmıştı. Halkoyunları ekibi yöneticileri yarışmada jüri üyelerinin haksız puanlama ile şike yaptıklarını iddia etmesi üzerine 22 Şubat 2015 tarihinde yapılması planlanan Kulüpler arası halkoyunları yarışması ertelenmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 15:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 9 yıl Önce

bu gençlerin emeğine saygı duymayan ve kültürünü pazarlık konusu yapan insanlara yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER