Kobani'de en az 25 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, son 24 saat içinde Kobanê’de yaşanan çatışmalarda en az 25 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Kobani'de en az 25 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 117. gününde devam ettiğini belirterek, “YPG/YPJ savaşçılarımız karşısında her gün biraz daha gerileyen çete grupları, takviye güç ve silah desteğiyle kent içinde tutunmak için yeni saldırılar örgütlemektedir” dedi.

KOBANÊ’DE ÇETELERE DARBE

YPG Kobanê’de yaşanan çatışmalara ilişkin şunları belirtti:

“Mekteba Reş ve Miştenur yamaçlarında güçlerimizin özgürleştirdiği alanlara yönelik yapılan çete saldırıları püskürtülmüştür. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece saatlerine dek aralıksız süren çatışmalarda çetelere ağır kayıplar verdirilmiştir.

Mekteba Reş bölgesindeki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Bu bölgede 1 çete cenazesiyle birlikte 1 adet B7 roketatar ve 1 adet kaleşnikof silah ele geçirilmiştir.

Miştenur yamaçlarındaki çatışmalarda tespit edilebilen 25 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 cenazeyle birlikte 5 adet kaleşnikof, 21 adet kaleşnikof şarjörü ve 840 kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 2 adet B7 roketatar güllesi, 3 adet raxt, 15 adet el bombası, 1 adet telsiz ve 1 adet gaz maskeleri ele geçirmiştir. “

SERÊKANİYÊ’DE BİR DİZİ EYLEM

YPG/YPJ savaşçılarının dün gece Serêkaniyê'nin güneyindeki Alya köyü ve güneybatısındaki Rawya kasabası yakınlarında çete gruplarına yönelik eylemler gerçekleştirdiğini belirten Basın Merkezi, “Rawya kasabası yakınlarındaki çete noktalarına yönelik düzenlenen saldırıda çetelere ait 1 askeri araç darbelenmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Alya köyü yakınlarındaki hareketli bir çete grubuna yönelik gerçekleştirilen eylemde de 1 askeri araç darbelenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

HASEKE TİL TEMİR ARASINDA ÇATIŞMA

Dün gece Haseke ile Til Temir arasında bulunan Xerîte köyü yakınlarında çetelerle YPG/YPJ savaşçıları arasında bir çatışma yaşandığını ifade eden YPG Basın Merkezi, “YPG/YPJ savaşçılarımızın saldırı hazırlığındaki çete grubuna müdahalesiyle başlayan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Çete grupları çatışma ardından alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER