Marmara Üniversitesi’nde satırlı saldırı

Marmara Üniversitesi’nde bir grubun saldırısına uğrayan ve saldırıyı protesto etmek için yürüyüşe geçen DÖDEF’li öğrencilere müdahale eden polis çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı.

Marmara Üniversitesi’nde satırlı saldırı

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde bir grup, öğrencilere satırlı saldırıda bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci Bianet’e yaptığı açıklamada olayın öğle saatlerinde “Atatürk Eğitim Fakültesi kantininde dergi dağıtan bir öğrenciye faşist grupların saldırması” ile başladığını söyledi.

“Biz 10-15 kişi kadar olay tepki gösterince bize de satırlarla saldırdılar. Üniversitede sürekli duran polis ve özel güvenlik görevlileri onlara müdahale etmedi.

“Saldırı ardından satırlı grup fakülte kapısında bekliyor. Biz fakültede mahsur kaldık. Çevik kuvvet ve özel güvenlik görevlileri de kapının önünde. Bizi çevik kuvvet eşliğinde okuldan çıkaracaklarını söylediler. Bunu istemiyoruz. Okul dışındaki arkadaşlarımızı okul öğrencisi olmalarına rağmen içeri almıyorlar. Onların içeri alınmasını istiyoruz.”

Saldırının duyulmasının ardından kampüse gelerek arkadaşlarını okuldan çıkaran ve saldırıyı protesto etmek için Kadıköy’e doğru yürüyüşe geçen DÖDEF’li (Devrimci Öğrenci Dernekleri Federasyonu) öğrencilere bu kez de polis müdahale etti.

Öğrencilerin önünü TOMA’larla kesen polisler, çok sayıda öğrenciyi darp ederek göz altına alırken, çok sayıda öğrenci de polis müdahalesi sırasında yaralandı.

Yaralı öğrenciler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER