Mersin'de seçimlere BDP ile girilecek

Mersin'de 2014 yerel seçimlerine BDP ile girileceği açıklandı.

Mersin'de seçimlere BDP ile girilecek

BDP Mersin İl Örgütü Seçim Komisyonu, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ve aday adaylık başvurularına ilişkin BDP İl binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

BDP PM üyesi İnan Kızılkaya, Seçim hedeflerinin belediye başkanı veya belediye meclis üyesi seçmek olmadığının altını çizerek, "Hedefimiz Kürt halkının ve dostlarının temel hedefi olan 'Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Özerk Kürdistan' projesidir. Yaklaşık 5 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler de Demokratik Özerklik Projesi'nin 8 boyutunu hayata geçirmenin olanaklarını sunacaktır. Parti ve dostları olarak ortaya çıkaracağımız ki, bunda hiçbir kuşkumuz yok, başta diyalog sürecinin derin müzakereye dönüşmesini sağlayacak, aynı zamanda Akkuyu'dan Kazanlı'ya Silifke'den Tuzla'ya ta Gezi'ye kadar direnen kitlelerin mücadelelerinde önemli bir sıçrama yaratacaktır. Nasıl ki Rojava'da bütün halkların ortaklığında hayata geçirilen 'Demokratik Özerklik' projesi, Ortadoğu'ya model olmuşsa, Mersin'de ortaya çıkacak irade de Türkiye'ye model olacaktır" diye konuştu. 

"Yerel seçimleri 'Demokratik Özerklik' projesini hayata geçirmede bir aşama ve referandum olarak görüyoruz" diyen Kızılkaya, "Çalışmalarımızı da bu temeller etrafında örgütleyip zafere kilitlenmiş yol arkadaşlarımızla birlikte 'Akdeniz bizimdir, koruyacağız, Torosları kazanacağız, büyükşehire ortak olacağız' şiarıyla seferberlik ruhuyla seçim çalışmalarını hızlandırmış bulunmaktayız. Başvuruları da yukarıda belirtmiş olduğumuz projeye inanmış ve zafere kilitlenmiş adaylarla gerçekleştireceğimizi belirtiriz" dedi.

Kızılkaya, Mersin'deki yerel seçimlere BDP olarak girecekleri belirterek, "BDP olarak yerel seçimlere girmemiz HDP'yi dışladığımız anlamına gelmiyor. BDP demek, HDP demektir" şeklinde konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2013, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER