Mersin'deki HDP Binasına Bomba Saksıda Gelmiş

Mersin'de HDP binasına kargoyla gelen çiçeği partililer kapıda bulmuş. Dinleme cihazı olabilir diye terasa konan çiçek, 3 dakika sonra patlamış. Faciadan şans eseri dönülmüş.

Mersin'deki HDP Binasına Bomba Saksıda Gelmiş
Halkların Demokratik Partisi bugün sabah gelen peş peşe patlamalar ile sarsıldı. Mersinve Adana'daki binalarda eş zamanlı patlamalar yaşandı ve büyük bir panik yaşandı.


Yaşanan panikten sonra, Mersin'de HDP il binasında yaşanan patlamada detaylar da ortaya çıkmaya başladı. HDP İl Teşkilatı'na dün akşam kargoyla bir çiçek getirilmiş.Sabah parti çalışanları geldiklerinde kargoyu kapıda bulmuşlar.

Bir dinleme cihazı olabileceği düşüncesiyle çiçeği terasa koymuşlar. Terasa konduktan 3 dakika sonra da patlama olmuş. Bu sırada parti binasında 3 görevli varmış. Görevlilerin çiçeği terasa bırakması faciayı önlemiş.

"ÖLÜM VE YARALI YOK BU NEDENLE ÇOK MUTLUYUZ"

Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemenin sürdüğünü belirten Baştuğ, ölüm ve yaralı olmamasından dolayı sevindiklerini ve olayı araştırdıklarını söyledi. Baştuğ, bunun ötesinde şu anda bir şey söyleyemeyeceklerini belirtti.

BAŞKAN OLAY YERİNİ İNCELEDİ

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de binanın içinde inceleme yaptıktan sonra kapıda bekleyen gazeteci ve partililere bir açıklama yaptı.

"SAKİN OLUN"

Türk, bunun bir provokasyon olduğunu belirtti, faillerin bulunması için çağrı yaptı ve toplumu sakin olmaya davet etti.

CHP adayı Fikri Sağlar da hükümetin bu olayı aydınlığa kavuşturmasını istedi ve barış ortamını bozmak isteyenlerin amacına ulaşamayacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER