O madeni enişte denetlemiş

Soma’da proje kayınbiraderden denetim enişteden. SOMA’daki madeni 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan kaza öncesinde denetleyen İş Başmüfettişi Emin Gümüş’ün söz konusu maden şirketinde Projelendirme ve Etüt Müdürü olarak çalışan Hayri Kebapçılar’ın eniştesi olduğu ortaya çıktı.

O madeni enişte denetlemiş
Soma'da proje kayınbiraderden denetim enişteden. SOMA’daki madeni 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan kaza öncesinde denetleyen İş Başmüfettişi Emin Gümüş’ün söz konusu maden şirketinde Projelendirme ve Etüt Müdürü olarak çalışan Hayri Kebapçılar’ın eniştesi olduğu ortaya çıktı. Martta Gümüş liderliğinde 4 günde tamamlanan denetim ‘kusursuz’ olarak raporlaştırılmıştı.

Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasında adli süreç devam ediyor. Kaza sonrasında tüm detayları aktaran ve konunun takipçisi olacağını belirten Hürriyet felakete giden ihmaller zincirindeki en önemli halkalardan birini daha açıklıyor. Kaza sonrasında ilk akla gelen sorulardan biri de madende yapılan denetimlerdi. Ancak bu denetimlerin güvenirliği açısından şüphe yaratacak çok önemli bir detay bugüne kadar kamuoyuna yansımadı. İşte skandal sayılabilecek o detay... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Soma’daki madende mart ayında yaptığı rutin denetimde imzası bulunan İş Başmüfettişi Emin Gümüş, Soma Madencilik’te aktif yöneticilik yapan isimlerden birinin yakın akrabası. Söz konusu şirkette Maden Projelendirme ve Etüd Müdürü olarak çalışan Hayri Kebapçılar Emin Gümüş’ün eniştesi. Bir başka deyişle Hayri Kebapçıların kız kardeşi ile evli olan Emin Gümüş mart ayında kazaya konu madende denetim yaptı. Üstelik Soma Madencilik’te çalışan kayınbiraderinin sorumluluğundaki alanla ilgili denetimin de baş sorumlusuydu. / dha
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER