Tuncer Bakırhan: 'Dört parçada devrim sürecini yaşıyoruz'

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt halkının kendini her alanda örgütlendirdiğini belirterek, “Halkımız 4 parçada tohumunu Öcalan’ın ektiği devrim sürecini yaşıyor” dedi.

Tuncer Bakırhan: 'Dört parçada devrim sürecini yaşıyoruz'
Almanya’nın Frankfurt kentinde Mezopotamya Kültür Derneği ile dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye katılarak bir konuşma yapan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt halkının kendini her alanda örgütlendirdiğini belirterek, “Halkımız 4 parçada tohumunu Öcalan’ın ektiği devrim sürecini yaşıyor” dedi.


Almanya’nın Frankfurt kentinde Mezopotamya Kültür Derneği ile dayanışma gecesi düzenlendi. Bir düğün salonunda yapılan geceye aralarında Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Dayanışma gecesi, Saat 17.30’da saygı duruşu ardından Mezopotamya Kültür Derneği başkanı Haci Zirig’in derneklerine maddi ve manevi destek sunan herkese teşekkür etmesiyle başladı.

‘HER KÜRT BİREYİ TOPLUM MERKEZİ ÇALIŞMALARINDA YER ALMALI’

Dernek başkanı ardından Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) temsilcisi Bahattin Doğan bir konuşma yaptı. Avrupa’daki Kürtlerin kurumsal düzeyde yeniden yapılanma çalışmalarına değinen Doğan, Demokratik Kürt Toplum Merkezleri ile yaşamın her alanında örgütlü olmayı amaçladıklarını söyledi. Doğan, her Kürt bireyinin toplum merkezi çalışmasında yer alması gerektiğini belirterek, “Avrupa’da biz Kürtler örgütlü olmak zorundayız. Kendi dilimizi, kültürümüzü korumak zorundayız” dedi.

’KÜRT HALKI HER ALANDA ÖRGÜTLENİYOR’

Dayanışma gecesine katılan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ise Kürdistan ve Türkiye’deki güncel konulara da değindiği bir konuşma yaptı.

Kürt halkının kendisini her alanda örgütlediğini söyleyen Bakırhan, “Bunun en büyük örneklerinden biri Avrupa’da sürgünde yaşayan halkımızdır. Kendi kurumlarına, kendi kimliğine, kendi değerlerine sahip çıkarak bunu en iyi bir şekilde geliştiriyor. Bu 40 yıllık mücadeledeki emeğin sonucudur” dedi.

‘TÜRKİYE’DE HUKUK ADINA BİR ŞEY KALMAMIŞTIR’

Bakırhan, Kürt halkının mücadelesi ile özgürlüğü yakaladığını, dört parçada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tohumunu ektiği devrim sürecini yaşadığını belirterek, Türkiye’de ise hukuk adına bir şeyin kalmadığını söyledi. İnsanların sokak ortasında vahşice katledildiğini kaydeden Bakırhan, İstanbul’da Cemevi bahçesinde cenaze hazırlığı sırasında polisin ateş açarak öldürdüğü Uğur Kurt’u örnek gösterdi. Bakırhan, “Başbakan (Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) hiçbir şey olmamış gibi insanları katleden polisleri savunuyor. İşte artık Türkiye’de hukuk adına bir şey kalmamıştır” dedi.

‘BARZANİ KURUM KAPATACAĞINA ŞENGAL’DEKİ SALDIRILARI ENGELLESİN’

Güney Kürdistan’da Mesut Barzani liderliğindeki KDP’nin çok sayıda siyasi ve sivil kuruma yönelik baskı ve gözaltılarına da değinen Bakırhan, “Kurumların kapatılmak istenmesinin altında kirli bir siyasettin olduğunu göstermektedir” dedi. Baskınların nedeninin Rojava devrimine tahammülsüzlük olduğunu söyleyen Bakırhan, “Sayın Barzani kurumları kapatacağına Şengal’de IŞİD insanlarımızı katlediyor, bunu engellesin. Güney’de yaşayan haklarımızı korusun” diye belirtti.

‘ROJAVA DEVRİMİNE SAHİP ÇIKILMALI’

Rojava devrimine de değinen Bakırhan, özellikle Avrupa’daki Kürtlerin maddi ve manevi olarak Rojava devrimi ile halkının yanında olmasını istedi. Bakırhan, kendilerinin de her alanda sahip çıkmayı örgütlediklerini belirten Bakırhan, “Halkımız Rojava direnişini her gün göz önüne getirilmeli, orayı unutmamalıdır” dedi.

‘AĞRI VE NORŞİN SEÇİMLERİNE DESTEK OLUNMALI’

Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan, Avrupa Kürtlerini ayrıca 1 Haziran günü Ağrı ve Norşin’de yenilenecek olan yerel seçimleri sahiplenerek, her kesi dost ve akrabaları arayarak örgütleme, durumu uygun olanları ise doğrudan çalışmalara katılarak destek olma çağrısında bulundu.

Konuşmalar ardında dayanışma gecesinin kültür bölümünde sanatçılar Pınar yıldız, Çetin Örener, Zınar Sozdar ile müzik grupları Koma Hezex ve Koma Nudem yanısıra Koma Se Gulen Kurdistane çocuk folklor ekibi sahne aldı.

Gece saat 21.00da çekilen halaylarla sona erdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER