Önder: HDP baraj altında kalırsa AKP bölgede savaş ilan edecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder partisinin Ankara mitinginde konuştu.

Önder: HDP baraj altında kalırsa AKP bölgede savaş ilan edecek

 Sırrı Süreyya Önder, AK Parti kurmaylarının HDP’nin baraj altında bırakılmasına dönük söylemleri AK Parti’nin savaş politikalarıyla bağlantılı olduğunu belirterek “Bunlar savaşa hazırlanıyorlar. Eğer HDP baraj altında kalırsa yazın bir kenara ikinci haftasında bunlar bölgede savaş ilan edecek ve evlatlarımızı kırdıracaklar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder partisinin Ankara mitinginde konuştu.

Önder, AK Parti kurmaylarının HDP’nin baraj altında bırakılmasına dönük söylemleri AK Parti’nin savaş politikalarıyla bağlantılı olduğunu belirterek “Bunlar savaşa hazırlanıyorlar. Eğer HDP baraj altında kalırsa yazın bir kenara ikinci haftasında bunlar bölgede savaş ilan edecek ve evlatlarımızı kırdıracaklar” dedi.

Önder’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Hiçbir zaman bu kadar hırsız yoktu. AKP kurmaylarının HDP’nin baraj altında bırakılmasına dönük söylemleri AKP’nin savaş politikalarıyla bağlantılı. Bunlar HDP’nin meclise girmemesi süper olur diyorlar. En hafif saldırıları budur. Sayın Akdoğan, Sayın Erdoğan, ben sayın diyorum sayın… Sayın Akdoğan bu yeni bir icat değil, bunu Tansu Çiler de denedi. Bizi meclisten çıkaracak bir güç daha anasından doğmadı. Süper olurmuş. Sen süperi bırak kurşunsuza bak. Biz istiyoruz ki bu ülkede kurşunsuz, savaşsız birlikte yaşam olsun. Niye bunlar meclis dışında kalmamızı istiyorlar. Bu meclisin savaş tezkerelerine bakın. Hepsini 3 Parti birlikte çıkarmış. Bir tek biz savaş ayıptır, günahtır diyerek itiraz etmişiz. Bu yüzden bizi istemiyorlar. Bunlar savaşa hazırlanıyorlar. Eğer HDP baraj altında kalırsa yazın bir kenara ikinci haftasında bunlar bölgede savaş ilan edecek ve evlatlarımızı kırdıracaklar.

“Biz eyam yapmayız, ne düşünüyorsak onu söyleriz. Düşündüklerimiz uğruna boynumuzu vermişiz, yoldaşlarımız cezaevlerinde hayatını kaybetmiş; buna karşın bunların ayakları bir gün taşa değmemiş bakmayın öyle konfeksiyon kefen giyinmelerine. Sinek konsa bunların tatlı canı yanar. Yanan bütün mazlumların canı ve bağrıdır.

“Bu selam aynı zamanda içinde vesvese olanlara teminat olsun. Sosyalistler bir şey deyince dönmezler, biz bunlara 7 Haziran günü son darbeyi hep birlikte vuracağız.

“Seçim süreci başladığından beri iktidar hiç demokrasiden bahsetmedi Cumhurbaşkanı başkanlık diyor, Davutoğlu hiç bu topa girmiyor, kendisini inkar etmek anlamına gelir çünkü. Eş Genel Başkanımızın dediği gibi Davutoğlu’nu da biz kurtaracağız. Ankara’yı kazanmadan Türkiye’yi kazanmanın imkanı yok, ama bu tabloya bakınca kazandığımızı gördük. Hayırlı uğurlu olsun.

“Roboski’ye gidip yerli savaş uçağı yapacağız diyorlar. Şimdiye kadar sizi ABD uçakları bombaladık bundan sonra yerli uçaklarla bombalayacağız diyorlar. Siirt’te gidip yerli tank müjdesi veriyorlar. Bre gafil Siirtliler Newala Kasaba’da tankları iyi biliyorlar. Bula bula katliam müjdesi mi veriyorsun. Karınca kanat takınca zeval yakın olurmuş, bunlar aklını yitirmiş ne dediklerini bilmiyorlar. Bu ülkede iktidarsız da kalsa barışı bizler yani Türkiye toplumu olarak sağlayacağız.

“Biz hırsızlığa karşı fazlaca talimli değiliz, hırsızlığı nasıl engelleyeceğimizi bilmiyoruz. Nasıl hırsızlık yaparız diye toplantı yapıyorlar. Oy kullanan herkes aynı zamanda gözlemcimizdir. Bu sizden son isteğimizdir. Size sözümüz, bu emeği yere düşürmeyeceğiz.  Bizi işitmeseler de duyumsuyorlar. O yüzden burası yeryüzü bahçesi gibi. 8 Haziran günü barışın, demokrasinin kardeşliğin zaferini kutlamak üzere burada buluşma sözü veriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER