Pınar Selek yeni kitabını tanıttı

İstanbul Mısır Çarşısı davasından yargılanan Pınar Selek, Strasbourg 'Quai des Brumes' kitapevinde bu hafta piyasaya çıkan 'Çünkü Ermeniler' (parce qu'ils sont armeniens) isimli 7. kitabını tanıttı.

Pınar Selek yeni kitabını tanıttı
Yaklaşık 80 Fransız'ın katıldığı tanıtım programında Pınar Selek 10 Euro'ya satılan 90 sayfalık yeni kitabın öyküsünü okuycularıyla paylaştı. Tarihte yaşanan Ermeni, Kürt sorunların Türkiye'de farklı perspektiflerden bakıldığını anlattı. 

Kitapevine gelen Fransızlar soykırım iddiaları, Türklerin Ermenilere olan bakış açıları, diyaloğu sordu. Sosyolog Selek ' milliyetçi Türklerin, sol, aydın görüşlü insanların tarihi olaylara farklı perspektiften baktığını anlatmaya çalıştı. Yeni kitabımda ben çocuk'ken annemin neden madam diye hitap ettiğini merak ederdim. Annem'den öğrendim çünkü onlar ermeni olduğu için. Türkiye'de sık telaffuz edilen beyaz Türkler deyimi, kürt, ermeni sorunları, yaşanan acılar, karşılıklı suçlamalar tanıtımın ana temasıydı. 

Selek, 12 Eylül'ün karanlık yıllarından başlayıp Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi öncesi ve sonrası nasıl bir dönüşüm olduğunu anlatıyorum. Aynı zamanda Türkiye'de pek çok farklı hareketin nasıl dönüştüğünü anlatıyorum. Bu kitap sadece bir tanıklık. İtalyan yazar, filozof, gazeteci Antonio Gramsci'nin ünlü sözü aklımın karamsarlığıyla, irademin iyimserliğiyle birleştiriyorum bu kitap bu ikisini anlatıyor dedi.

Yakında 8. kitabın piyasaya çıkacağını duyuran Selek yeni kitabı hakkında açıklama yapmadı. Strasbourg ve Lyon kentleri arasında adeta mekik dokuyan Pınar Selek'e olan ilgi Strasbourg'ta yine büyüktü.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER