PKK, Maxmur'a takviye güç gönderdi

HPG-YJA STAR, IŞİD çetelerinin saldırı düzenleyerek ele geçirmeye çalıştıkları Maxmur bölgesine takviye güç gönderdi.

PKK, Maxmur'a takviye güç gönderdi
HPG-YJA STAR, IŞİD çetelerinin saldırı düzenleyerek ele geçirmeye çalıştıkları Maxmur bölgesine takviye güç gönderdi. PKK'liler Hewler’de halk tarafından zılgıtlarla karşılanırken, gece 01.00 sularında cepheye ulaştı.


İnsanlık düşmanı IŞİD çetelerinin 6 Ağustos günü Maxmur bölgesine saldırarak bölgede birçok noktayı işgal etmesi ardından, Maxmur ve Hewler savunması için HPG-YJA STAR kalabalık bir gruptan oluşan takviye güç gönderdi.

Takviye gerilla gücü, gece saat 12.00 sularında Hewler’e ulaştı. Gerillalar Hewler’de halk tarafından kitlesel olarak zılgıtlarla karşılandı. Karşılama ardından gerillalar Maxmur bölgesine doğru yola çıktı.

PKK'liler saat 01.00 sularında Maxmur bölgesinde askeri törenle karşılandı. Tören ardından PKK'liler, alanda bulunan PKK'liler, milisler ve peşmerge güçleri mevzilerine dağılarak savaşta yerini aldı.

Öte yandan, dün gece boyunca Maxmur Mülteci Kampına yönelik çeteler tarafından havan, katuşa ve top saldırıları düzenlendi.

Maxmur Kampı’nda bulunan PKK ve peşmerge güçleri de saldırılara aynı şekilde karşılık verdi.

Sabah saatlerinden itibaren çatışmalar ağır silahlarla yeniden şiddetlendi. 

IŞİD çetelerinin 8 Ağustos Cuma günü Maxmur Kampı’na girme girişimi HPG ve YJA Star gerillaları tarafından kırılmıştı. Çatışmalarda en az 20 çete üyesi öldürülmüş, bazıları esir alınmış, bir çoğunun cenazelerine el konulmuştu.

Çeteler Cuma gecesinden bu yana ağır silahlar kullanarak yeniden kampa girme teşebbüsünde bulunuyor.

Maxmur kampının da bulunduğu Maxmur bölgesinde IŞİD çetelerine karşı, HPG-YJA STAR gerillaları, milisler ve peşmergelerden oluşan ortak savunma güçleri tarafından mücadele veriliyor.

IŞİD çeteleri alanı ele geçirerek Hewler’e saldırı düzenlemek istiyor. Hewler’in savunması açısından stratejik öneme sahip Maxmur bölgesinde sert bir direniş sergileniyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER