Şengal'de insanlık trajedisi: İşte yeni görüntüler

IŞİD çeteleri, peşmerge güçlerinin geri çekilerek Şengal halkını savunmasız bırakması ardından hızlı bir şekilde Şengal'i istila ederek, yoğun katliamlara girişti

İnsanlık düşmanı örgüt IŞİD tarafından 3 Ağustos'ta Ezidi yurdu Şengal'in işgal edilmesi ardından Şengal dağlarına sığınan onbinlerce kişinin yardımına ilk koşan YPG ve HPG güçleri, bir yandan halkı IŞİD tehdidine karşı korurken diğer yandan da açlık ve susuzluk tehdidine karşı temel besin maddelerini ulaştırmaya çalıştı.


IŞİD çeteleri, peşmerge güçlerinin geri çekilerek Şengal halkını savunmasız bırakması ardından hızlı bir şekilde Şengal'i istila ederek, yoğun katliamlara girişti. Canlarını kurtaranların çoğunluğu Şengal dağlarına sığındı. Kavurucu sıcaklarda, kimi yalınayak ve sadece üzerlerindeki elbiselerle yapılan bu ölümcül kaçış sırasında, onlarca çocuk ve yaşlı açlık ve susuzluktan kırıldı. 

4 Ağustos günü alana ulaşan YPG güçleri dağ etrafında adeta bir güvenlik şeridi oluşturarak IŞİD çetelerinin yeni katliamlarda bulunmasını önüne geçti. Aynı akşam HPG güçleri de Şengal dağlarına ulaşarak, sivil halkın kurtarılması için insani koridorlar açmaya başladı. Sayıları onbinlerle ifade edilen mültecilerin Batı Kürdistan'a geçişi sağlandı.

Alanda açlık ve susuzluk tehdidi altında olan mültecilere ise gerillalar önce kendi sırtalarında, ardından da araçlarla yardım ulaştırmaya çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER