Sırrı Süreyya Önder: 'Minimum yüzde 14 düşünüyorum'

HDP Ankara milletvekili adayı Önder seçimlere ilişkin tahminini açıklayarak, “Minimum yüzde 14 düşünüyorum” dedi.

Sırrı Süreyya Önder: 'Minimum yüzde 14 düşünüyorum'

HDP Ankara 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerle ilgili bazı değerlendirmeler açıklamalarda bulundu. Seçim tahmininin de sorulduğu Önder, en az yüzde 14 düşündüğünü yüzde 19’lara kadar da açık olduğunu belirtti.

Evrensel gazetesinden Sultan Özer ve Cem Gurbetoğlu’nun sorularını yanıtlayan Önder, “HDP’nin ve bağımsız adayların geçmişte aldığı oylar hesaplanınca seçilmenizin biraz riskli olduğu değerlendirmeleri var. Siz nasıl görüyorsunuz şansınızı?” sorusuna, “Biz açıkça siyaseti hiçbir zaman risk temelli yapmadık. Bizim için görev ve sorumluluk tanımı bunlardan çok daha kıymetli kavramlardır. Çünkü gerçekliğin haklı olmanın gücü başka hiçbir lojistiğin sağlayamayacağı bir şeydir. Gerisi bize kalıyor. Biz burada başarılı olamazsak, bunun suçu ne Ankara’nın, ne Ankaralılarındır. Bizim kendimizi yeterince etkili anlatamamamızdandır. Sevmiyorum bu kavramı ama popüler adayların daha garantili gözüken yerlere gitmesi düzen partilerinin işidir. Bizim böyle bir düşüncemiz olamaz. Biz tam da en çok tanınan insanlarımızla en az varlık gösterebildiğimiz yerlere yönelmek durumundayız” diyerek yanıt verdi.

Seçim tahmini

Önder seçim sonucu tahminini de şöyle açıkladı:

“Minimum yüzde 14 düşünüyorum. Ama bunun yüzde 19’lara kadar önünün açık olduğunu biliyorum. Bir temenni değil, çeşitli araştırma kuruluşlarının o sonuç olarak yayımlanan kısmının gerisinde yatan verilerin sağlıklı bir analizinden kaynaklanarak bunu söylüyorum.”

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER