Yeni Özgür Politika 9’uncu kuruluş yılını kutladı

Avrupa’da yayınlanan Yeni Özgür Politika Gazetesi, 9’uncu kuruluş yıldönümünü okuyucularıyla kutladı. PYD Eş başkanı Salih Müslim ve HDP Selahattin Demirtaş’ın katıldığı kutlamaya, Kobanê’nin zaferinde özgür basının rolüne dikkat çekildi.

Yeni Özgür Politika 9’uncu kuruluş yılını kutladı
Avrupa’da yayınlanan Yeni Özgür Politika Gazetesi, 9’uncu kuruluş yıldönümünü okuyucularıyla kutladı. PYD Eş başkanı Salih Müslim ve HDP Selahattin Demirtaş’ın katıldığı kutlamaya, Kobanê’nin zaferinde özgür basının rolüne dikkat çekildi.


Almanya’da özgür basın geleneğinin devamı olarak 2005 yılından bu yana yayın yapan Yeni Özgür Politika Gazetesi 9’uncu kuruluş yıldönümünü okuyucularıyla kutladı.

Almanya’nın Mainz kentinde bulunan Eleganz Düğün Salonu'nda yapılan geceye PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gazetenin çalışanlarının da aralarında bulunduğu 5 bin kişi katıldı. Kürt basın çalışanlarının isimleri ve fotoğraflarının asıldığı salonda, “Yeni Özgür Politika Gerçekte Israrın Adıdır” pankartı açıldı. Kobanê’nin özgürleştirilmesinin de selamlandığı gecede Yeni Özgür Politika Gazetesi adına bir konuşma yapan Mahmut Seven, özgür basın geleneği ve Yeni Özgür Politika'nın Kürtler için taşıdığı öneme değindi. Seven, özgür basın geleneğinin, çok zor koşullardan gelerek, bugün televizyon kanalları, radyolar, ajanslar, gazete, dergi ve yerel basın organlarına dönüştüğünü belirterek,“Bugün özgür basın çalışanları Kobanê’de ve Şengal’de canları pahasına haber geçiyorlar. Bu zaferde onların payı büyüktür. Deniz arkadaş, bunun somut örneğidir” diyerek, herkesin Kürt basınına sahip çıkmaya çağırdı.

‘KÜRT BASINI BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİ‘

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş ise Kürt basın çalışanlarının büyük bedeller ödeyerek, bu güne geldiğini belirterek, “Bugün yaratılan değerler onlarca basın emekçisinin hayatı pahasına yaratıldı. Bunun için bu değerlere sahip çıkalım” dedi. Kobanê’de elde edilen zaferin Ortadoğu’da dengeleri değiştirdiğine vurgu yapan Demirtaş,“ Halkımıza ve tüm insanlığa kutlu olsun“ mesajı verdi. 7 Haziran tarihinde yapılacak seçimlere de değinen Demirtaş, şöyle konuştu: “Bizim yüzde 10 baraj sorunumuz yok. Biz bu seçimlerde yüzde 15-16 gibi oy alacağız. Bu anketleri duyan saraydaki sultan, onun için saldırıyor. Merak etmesin Türkiye’yi tek başına yönetmenine izin vermeyeceğiz. Bu kabus onun rüyasına girecek. Ancak siz Avrupa’daki halkımız da çalışmalı. Burada ciddi bir oy potansiyeli var. Avrupa’dan en az yarım milyon bir oy bekliyoruz. Herkes partinin bir çalışanı gibi davranmalı.“

‘ÖZGÜR POLİTİKA ÖNEMLİ BİR MEVZİDİR‘

PYD Eş Başkanı Salih Müslim de Kobanê’nin zaferi bütün insanlığa kutlu olmasını dileyerek, başladığı konuşmasında, Kürt basının Kobanê direnişindeki rolüne vurgu yaparak, Yeni Özgür Politika gazetesinin önemli bir mevzi olduğunu söyledi. Muslim, Kürtlerin Kobanê ile birlikte Ortadoğu’daki denklemleri alt-üst ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Kürtler 21. yüzyılda Ortadoğu’da insanlığı temsil ediyor. Barış ve insan hakların yayılmasına ön ayak oluyor. Bunun mücadelesini bugün de DAİŞ karşısında veriyor. Bugün Kobanê’de elde edilen başarı ve zafer bunun ilk adımıdır. Kürtler zaferin başlangıç adımını attı. Çünkü Kürtler ekmeksiz, susuz yaşayabilir. Ama özgürlüksüz yaşayamaz. Onun için Kobanê’de onur ve şeref savaşı verdi. “Salih Muslim konuşmasında, Peşmerge güçlerine, uluslararası koalisyon güçlerine de teşekkür ederek, elde edilen zaferin bütün insanlığın başarısı olduğunu söyledi.

Öte yandan yapılan konuşmaların arından sanatçı Diyar, Pınar Yıldız, Koma Bajar ve Erdoğan Emir, sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri stranlarla Kobanê direnişini kutlarken, gençler de geç saatlere kadar halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER