YPG Kobani'de 2 mahallenin denetimini daha eline geçirdi

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları 105. gününe girerken, gece başlayan çatışmalar doğu ve güney doğu cephelerinde yoğunlaşıyor.

YPG Kobani'de 2 mahallenin denetimini daha eline geçirdi

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarına karşı 105. gününe giren Kobani direnişi, güney ve doğu cephelerinde yoğunlaşarak devam ediyor. Kobani’nin güneydoğu cephesinde bomba yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenledi. Bölgede çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor.

Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, IŞİD, saat 15.00 sıralarında Kobani’nin güneydoğusundaki şehit Moro Mahallesi’nde bomba yüklü bir kamyonla intihar saldırısı girişiminde bulundu. Halk Savunma Birliği (YPG) üeyelerinin aracı mevzilere yaklaştırmadan imha ettiği öğrenildi.

Ayrıca, iki bölgede gece saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. IŞİD’in ağır silahlar kullandığı çatışmalarda YPG güçleri güney doğu cephesinde iki mahalleyi kontrol altına aldı.

Doğu cephesinde ise Kaniya Kurda bölgesine ağır silahlarla saldıran IŞİD, YPG güçleri tarafından püskürtüldü.

Dün gece yaşanan çatışmalarda 39 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, bir YPG’linin de yaşamını yitirdiği açıklandı. Çatışmaların iki bölgede de devam ettiği belirtildi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon Irak ve Suriye’de IŞİD’e yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Gün içinde 13 yeni hava saldırısı yapıldığı açıklandı.

Uluslararası koalisyona ait uçakların hava saldırıları da devam etti.

Birleşik ortak görev gücünden yapılan açıklamada Suriye’deki 8 hava saldırısının Kobani’de yoğunlaştığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER