Yüksekdağ: Gençleri genç partimize bekliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik, Denizlerin, Mahirlerin, İboların ve sokaklarda katledilen Nihatların, Medenilerin davasına sahip çıkan gençliktir" diyerek, gençliğe HDP'ye katılma çağrısı yaptı.

Yüksekdağ: Gençleri genç partimize bekliyoruz
DÖDEF üyesi öğrenciler, düzenledikleri basın toplantısıyla Genel Seçimlerde HDP'yi destekleyeceğini açıkladı. Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik, Denizlerin, Mahirlerin, İboların ve sokaklarda katledilen Nihatların, Medenilerin davasına sahip çıkan gençliktir" diyerek, gençliğe HDP'ye katılma çağrısı yaptı.

Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF), 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye desteğini açıklamak üzere Özgür Ronî Öğrenci Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

'SİSTEMİN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ HAL UMUT VERİCİ'

"Örgütlü gençlikle, özgür gençliğe" sloganıyla düzenlenen toplantıda basın metnini okuyan DÖDEF Üyesi Ozan Hebun Sumeli, ezilen halkların, inançların, kimliklerin ve sınıfların çıkarlarına bağlı olarak kendilerini bu süreçte şekillendiklerini söyleyerek, "Var olan mevcut sistem gerek coğrafyamızda gerekse dünyada bizim nazarımızda 'terminal dönem'e girmiş bulunmaktadır. Sistemin içine düştüğümüz bu hal bizler için umut vericidir. Bu kaos aralığında hastalığın çıkmasına sebep olan talan ve yağmaya girişenlere karşılık olarak yeni bir yaşam tahayyülünü tercih etmemiz kaçınılmazdır" dedi.

'DEMOKRASİ BLOĞUNUN ÖZNESİ OLACAĞIZ'

Sumeli, DÖDEF olarak bünyelerindeki bütün oluşum ve derneklerle beraber mücadele zemininin geliştirilmesi için seçim çalışmalarına özgün çalışmalarla dahil olacaklarını ve HDP'yle birlikte mücadele edeceklerini belirterek, Türkiye ve Kürdistan'daki gençliği de bu demokrasi bloğunun öznesi olmaya ve aktif çalışmaya çağırdı.

YÜKSEKDAĞ: GELİN GENÇ PARTİMİZİN SAFLARINDA SİYASET YAPIN

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Siyasetin bu kadar kıvrandığı bir dönemde gençlik örgütünün devrimci ve demokrasiden yana tavır kullanmış olması değerlidir" diyerek, statükocu siyasetten kurtulmak için gençliğin değişim iradesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.
"HDP, eşitlik, demokrasi ve barış taleplerini savunucusu ve yürütücüsü olarak gittikçe ilerliyor. Bu ilerleyişimizde gençlik de bize güç kattı" diyen Yüksekdağ gençliğe HDP saflarında siyaset yapma çağrısında bulundu.
Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Nereden bakarsak bakalım toplumun en dinamik kesimi tutsak edilme politikalarıyla karşı karşıya. Ancak, Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik dinamik ve özgür gençliktir. Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik, Denizlerin, Mahirlerin, İboların ve sokaklarda katledilen Nihatların, Medenilerin davasına sahip çıkan gençliktir. Biz, 2015 seçim arifesinde yeni yaşam kuracak en güçlü öznenin gençlik olduğunu bilerek yola çıkıyoruz. Sizin gibi bir gençlik kolunun arkasında yürümekle gurur duyuyoruz. Gelin genç partimizin saflarında siyaset yapın. Milletvekili aday adayı olun."

'TOPLUMUN HUZURU BOZULACAK'

Yüksekdağ, konuşmaların ardından 'İç Güvenlik Paketi' hakkında yöneltilen bir soruya ise "Barışı konuştuğumuz bu süreçte gerilimlere yol açabilecek tutumlardan sakınmamız gerekiyor. O nedenle 'güvenlik paketi' barış sürecinin ruhunu yansıtan bir yaklaşım değildir. Bu paket yasalaşırsa, tüm Türkiye toplumunun huzurunu bozacak. Bu nedenle, hükümet, huzur bozacak bu paketi daha fazla gündemde tutmamalıdır" diye yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER