Yüksekdağ: Hayal ettiğimiz yaşamı kuracağız

Manisa mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Türkiye'nin geleceğinin hırsızlar tarafından çalınmasını geri alacağız.

Yüksekdağ: Hayal ettiğimiz yaşamı kuracağız
 Manisa mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Türkiye'nin geleceğinin hırsızlar tarafından çalınmasını geri alacağız. Hayal ettiğimiz gibi özgür bir yaşamı kuracağız. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayan bir ülkeyi inşa edeceğiz" dedi.

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen HDP mitingine, sağanak yağışa rağmen binlerce kişi katıldı. Mitingde konuşan HDP il eşbaşkanları Hatice Aslan ve Sait Taycı, seçim günü sandıklara sahip çıkılması çağrısında bulundu. Ardından ise adaylardan Ali Alfatlı kısa bir konuşma yaptı. Alfatlı, HDP'nin devlet bütçesinden pay almadan seçim çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. 

YÜKSEKDAĞ: BU ATEŞ ONLARI YAKACAK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, bugüne kadar hep birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, "Şimdi özgürlükle aramızda bir engel var. O baraj. O barajı da o dirençle aşacağız artık direnenlerin kazanma zamanı geldi" dedi. 

Yüksekdağ, Ortadoğu'da devam eden direnişleri hatırlatarak, "Rojava'da zafer bayrağını diktik. O güzel çocuklar nice kalleşliklere karşı direnerek o şanlı zaferi Ortadoğu halklarına hediye ettiler. Halen direnenler var. Her yerde direnenlere bin selam olsun" dedi

Yüksekdağ, "Tüm direnenlere 7 Haziran'da barajı yıkma sözü verdik. Baraj, Manisa'daki aydınlık insanların önünde duramayacak. Bizim yürüyüşümüzü gördüklerinde nasıl da panikle, telaşla her yerde ilerleyen halkımıza saldırılar düzenliyorlar. Biz ateş altında güçlerden geçerek bugünlere geldik. Bu ateş onları yakacak. Biz bu ateşle yanmayız. Ama bu ateş onları yakacak. Bu ateş halkımızı zulme, sömürüye, adaletsizliğe mahkum etmek isteyenleri yakacak. Bu ateş halkları bölenleri, çatıştıranları yakacak. Biz nice ateşler içinde yandık söndük. Küllerden yeniden doğduk. 7 Haziran'da bütün Türkiye halkları yeniden küllerinden doğacak" diye konuştu.

'DİKİŞLERİ PATLAMIŞ!'

7 Haziran sabahı "HDP'ye barajı aştırmayacağız diyenler mi yoksa 'Seni başkan yaptırmayacağız' diyenler mi kazanacak" diye soran Yüksekdağ, "Onlar kendilerinin kaybedeceğini çok iyi biliyor. HDP'nin kaybetmesi bizlerin Meclis'e girmemesi için karanlık bir kampanya yürütüyorlar. Bir tanesi yetmiyor. İçinde oturacağım diye saray yapan zat çok şükür oturamıyor. Saraylara sığmıyor, saray dar geliyor, kendisini miting meydanlarına vurmuş. Meydan meydan geziyor. Nerede HDP'ye karşı kampanya yürütme fırsatı çıkarsa nerede kendisini başkan yaptırma için fırsat çıkarsa soluğu orada alıyor. Çift dikiş yapıyorlar. Onların iktidarının dikişleri patlamış" diye konuştu. 

'HIRSIZLAR GELECEĞİMİZİ DE ÇALMAK İSTİYOR!'

Yolsuzluk operasyonlarına da değinen Yüksekdağ, "İstedikleri kadar çift dikiş atsınlar biz onların çift dikişlerini bozduk. İstedikleri kadar kampanya kursunlar biz en büyük kampanyayı kurduk. Emek özgürlük ve birlik kampanyasını kurduk. Biz sadece seçim kampanyası yürütmüyoruz. Biz Türkiye'nin geleceğinin hırsızlar tarafından çalınmasını geri alacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın "Ben her yere giderim" ifadelerini hatırlatan Yüksekdağ, "Biz sana dedik ki; bir cumhurbaşkanı gibi tarafsız durmaya çalış. Tarafsız durmaya çalış ki; en azından 'tarafsız durmaya çalışıyor' desinler. Ama taraf tutmaya devam etti. Seçim meydanlarında kendisini kaybetmiş gibi miting yapmaktan vazgeç dedik. Eleştirilerimizin hiçbirini dikkate almadı. Dikkate almadığı gibi bizi haksız ve suçlu çıkarmaya çalıyor. Neden kendini kaybetmiş gibi meydan meydan dolaşıyorsun? Çünkü muktedirini kaybedecek, 7 Haziran sabahı başkan olma hayalini kaybedecek" diyen Yüksekdağ, "Manisa siz çağırdınız mı? Türkiye'de halk sanki işi gücü bırakmış 'aman gel gel' diyor sanki. Bunun gerçek olmadığını çok iyi biliyoruz. Tam tersine cumhurbaşkanı miting yapacak diye seçim kampanyası yapan bir partinin mitingleri yasaklanıyor. HDP'nin mitingleri yasaklanıyor" şeklinde konuştu. 

'HALKIN MANGAL GİBİ YÜREĞİ İLE YOLA ÇIKTIK'

HDP'li gençlerin afiş asmaya giderken saldırılara maruz kaldıklarını belirten Yüksekdağ, "Kadınlar seçim bürolarında faşist ırkçı gruplar tarafından rehin alınıyor. Bizim seçim çalışması yürüten gönüllülerimiz en kalleşçe saldırılara maruz kalıyor. Bizim yöneticilerimiz tutuklanıyor. Eş genel başkanlarımız tehdit ediliyor. Bizim karşımızdaki siyasi iktidar bizi tehdit ediyor. Bunlar yalancı. Yalan siyaseti yapıyor. Bunlar yalansız yaşayamazlar. Ömürlerini sürdüremezler. Bölgede tehdit varsa AKP'nin halkımıza yaptığı baskıdır. Köylerinde evlerinde insanlarımız tehdit ediliyor" diye konuştu. AKP'nin "çözüm süreci biter" diyerek HDP'yi tehdit ettiğini belirten Yüksekdağ, "Merak etmesinler barajı geçeceğiz. Biz tehditlerden korkmayız. Biz kendi öz gücümüzle girdik. Arkamızda polisler ordular yoktu. İşte bu meydandaki halka güvenerek bu seçime girdik. Halkların mangal gibi yüreği ile bu yola çıktık" dedi. 

'AKP MANİSA'YI İŞÇİ MEZARLIĞINA ÇEVİRDİ'

"Manisa'nın Sipil Dağı etekleri ile Ağrı Dağı'ndaki halkların el ele olmasını biz sağlayacağız, barışın güvencesi biziz. Barışın güvencesi İmralı'da direnen Abdullah Öcalan'dır" diyen Yüksekdağ, kalıcı barışı sağlayacaklarını söyledi. AKP'nin Manisa'yı bir işçi mezarlığına çevirdiğine dikkat çeken Yüksekdağ, "AKP iktidarının hüküm sürdüğü dönemde binlerce işçi yaşamını kaybetti. Ama halen işçinin katledilmesine yol açan siyasi iktidar gelip Manisa'dan oy istiyor. Ama biz inanıyoruz ki işçiler bu iktidara oy da vermeyecek can da vermeyecek" diye konuştu. Yüksekdağ, bütün Türkiye'nin HDP ağacı gibi yemyeşil olacağını belirterek, "Hayal ettiğimiz gibi özgür bir yaşamı kuracağız. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayan bir ülkeyi inşa edeceğiz. İki yıl önce bugün Gezi Direnişi başlamıştı. Selam olsun Gezi'de direnenlere" diye konuştu. 

'ZAFER HALAYINDA BULUŞMAK ÜZERE'

Yüksekdağ 2015 yılının Gezi'den Kobanê'ye direnenlerin yılı olacağını belirterek, "7 Haziran sabahı Manisa'da ve Türkiye'nin her meydanında omuz omuza verip en coşkulu halayları çekeceğiz. 7 Haziran günü o zafer halayında buluşmak üzere. Yolumuz açık olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER