Akbaşlı: Köyümde mutluyum sahneye çıkmak istemiyorum

Sosyal medyaya yüklenen videoda söylediği Kürtçe şarkısı binlerce kez paylaşılan ve Zülfü Livaneli ile Mahsun Kırmızıgül'ün destek verdiği Vanlı çoban Murat Akbaşlı, "Beni bulduğu için Zülfü hocaya çok teşekkür ediyorum. Ancak sahneye çıkmak istemiyorum. Ben hayatımı seviyorum" dedi.

Akbaşlı: Köyümde mutluyum sahneye çıkmak istemiyorum
Sanatçı Zülfü Livaneli’nin, bir inşaatta Kürtçe şarkı söylerken çekilen videosunu Twitter’da paylaştığı Vanlı Murat Akbaşlı, binlerce kez izlenen görüntülerin 2 yıl önce İstanbul’da bir müteahhit tarafından kaydedildiğini açıkladı. Habertürk’ten Gizem Türemen’in haberine göre 20 yaşındaki Akbaşlı, Van’ın Saray ilçesine bağlı Turan köyünde annesi, babası ve 9 kardeşiyle beraber tek göz odada kalıyor. Köyde çobanlık yaparak ve inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunan genç, bu yüzden de 8’inci sınıftan sonra okulu bırakmış.

‘ÇEKEN KİŞİYE İNTERNET KOYMA DEDİM’

Zülfü Livaneli’nin konuk sanatçı olarak sahneye çıkarmak istediği, Mahsun Kırmızıgül’ün de destek olacağına dair söz verdiği Murat Akbaşlı, videonun 2 yıl öncesine ait olduğunu belirterek şunları söyledi: “İstanbul’daydım, inşaatta çalışırken şarkı söylüyordum. Bir müteahhit yanıma geldi ve sesimin çok güzel olduğunu söyledi. Videoya çekmek istedi; ben de ona ‘çekebilirsin ama internete koyma’ dedim. Kabul edip videomu çekti. Aradan 2 yıl geçti, videomun sosyal medyaya yüklendiğini arkadaşlarımdan öğrendim. İnterneti açıp videomu izlediğimde ben de inanamadım.”

‘KÖYÜMDE ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM’

Zülfü Livaneli’nin kendisini telefonla aradığını ve konuştuklarını da ifade eden Akbaşlı, sahneye çıkması için gelen teklifi kabul etmeyeceğini söyledi. Akbaşlı, “Beni aradığı ve bulduğu için Zülfü hocaya çok teşekkür ediyorum. Ancak ben sahneye çıkmak istemiyorum. Bana değil, gerçekten ihtiyacı olan başka kişilere ulaşsınlar, onlara yardım etsinler, onların sesi olsunlar. Ben hayatımı seviyorum, köyümde çok mutlu ve huzurluyum, sahnelere çıkmayı da istemiyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER