İsveç'teki Kürtçe Ders Kitabı Türkiye'de Yayınlandı

"Dergûşa Nasnameyê (Kimliğin Beşiği)" adlı kitap Sîtav Yayınları tarafından, telif hakkı İsveç Eğitim Bakanlığı'ndan alınarak Türkiye'de yayınlandı.

İsveç'teki Kürtçe Ders Kitabı Türkiye'de Yayınlandı
Otuz yıla yakın bir süredir Kürtçe öğretmenliği yapan Haydar Diljen, Azad J. Erdem, Remzi Kerim ve Mahmûd Lewendî tarafından hazırlanan "Dergûşa Nasnameyê (Kimliğin Beşiği)" adlı kitap Sîtav Yayınları tarafından, telif hakkı İsveç Eğitim Bakanlığı'ndan alınarak Türkiye'de yayınlandı.

İsveç’teki Kürtçe ders veren okullarda ders kitabı olarak liselerde okutulan kitapta beş kategoride Kürtler anlatılıyor. 

Kürt edebiyatı, Kürt tarihi ve kültürü, Kürtlerde din, göçler ve Kürt coğrafyası hakkında bilgiler verilen kitapta ayrıca, Kürtlerle ilgili geniş bilgilere ulaşmak da mümkün.

Kitap hakkında bilgi veren Sîtav Yayınları Yayın Yönetmeni Qahir Bateyi, kitapta eğitimin bilimsel ölçülerinin esas alındığını ve öğretici bir metodun kullanıldığını ifade ederek, 'Kitap, içindeki çeşitli bilgilerle resim ve fotoğraflarla desteklenmiş küçük bir ansiklopediyi andırıyor,' dedi.

'Türkiye'de yayınlanan benzerlerinden farklı olan bu kitap kendi alanında ilktir,' diyen Bateyi, kitabın çok zengin bir içeriğe ve güçlü bir pedagojiye sahip olduğunu vugulayarak bu kitabın Kürtçe eğitim alanında önemli bir boşluğu dolduracağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER