15 Şubat komplosu Şemdinli'de kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslar arası 15 Şubat Komplosu DBP ve HDP Şemdinli ilçe örgütü çağrısıyla Şemdinli’de düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

15 Şubat komplosu Şemdinli'de kınandı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde uluslararası komplonun protestosu kapsamında Şemdinli Demokratik Bölgeler Partis (DBP binası önünde toplanan kitle ellerinde dev PKK bayrağının yanı sıra ’‘Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştireceğiz', ‘İşbirlikçi AKP halka hesap verecek’, ‘Güneşimizi karartamazsınız’,’Bê Serok Jîyan Nabe’, ‘İç Güvenlik Yasası Serhıldanlarımızı engelleyemez’, ‘SilavSilav İmraliyê Re Hezar Sılav’, ‘Hiçbir Güç Seni Bizden Ayıramaz’, ‘Nejdet Yaman ölümsüzdür’, ‘Failler Bulunsun’, ‘Katiller Hesap Verecek’ pankartları taşıyarak çarşı merkezinde yürüyüşe geçti. Parti binası önünde gelen kalabalık kitle basın açıklamasına katıldı.

Basın açıklaması saygı duruşu ile başladı. Basın açıklaması metni kalabalık kitle adına DBP Şemdinli Eşbaşkanı Davut Evin okudu. 

'Uluslar arası komployu ta başında boşa çıkarmıştır'


15 Şubat 1999 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslar arası komplo ile Türkiye’ye getirildiğini ve komplocuların Kürt Halk Önderini  etkisizleştirmek istendiğini vurgulayan Evin, “Kürt Halkı Önderini etkisizleştirmek, halkı ile ve örgütü ile ilişkisini koparılıp, psikolojik bir savaşla fiziki ve siyasi olarak bitirilmek ve örgütü tavsiye edilmek istemişlerdir. Kürt Halk Önderini sahiplenmeye uluslar arası komployu ta başında boşa çıkarmıştır. Onun için bedenler ateşe verilmiştir. “Kürt yoktur” noktasına gelen siyasetler, asimilasyonu ve soykırıma varacak politikalar izlemeleri Kürtleri 1970’li yıllarda yeniden ayağa kaldırmış öyle bir ayağa kalkış ki resmi ideoloji yerle bir etmiştir" dedi.   

'AKP hegemonik politikasında başarısız kaldı sıkıştı ve yalnızlaştı'


Evin devamla; “Kürtlerin kazanımlarını engellemek için AKP  hükümeti, IŞID gibi faşist çete yapılarla ve benzer radikal eğilimlerle iş birliğine girerek yeni bir Osmanlı saltanatını kurmaya heveslendi. Zira altı boş hayallere dayanan demokrasi karşıtı bu basit hesap demokratik devrimci güçleri özgürlük direnişlerine çarparak boşa düştü. AKP hegemonik politikasında başarısız kaldı sıkıştı ve yalnızlaştı. Uluslar arası komplo, Gülen Cemaati ve IŞİD gibi faşist çete örgütleri üzerinden sonuca götürülmek istendi”dedi 

'Kobani düşmedi ve düşmeyecektir AKP hükümetinin kirli maskesi düşmüştür' 

Kobani olaylarına değinen Evin; “Gaziantep’te “Kobani Düştü düşecek” diyen Erdoğan’a Kobani’de gösterilen destansı ve dünya tarihinde yer alacak bir insanlık direnişi ile şu cevap verilmiştir. Bak Erdoğan Kobani düşmedi ve düşmeyecektir senin ve AKP hükümetinin kirli maskesi düşmüştür” dedi. 

Çözüm sürecinin gelinen aşamasının da altını çizen Evin; “Önder Apo’ nun perspektifleri doğrultusunda başlatılan çözüm süreci AKP’nin kirli hesapları ile sürecin ruhuna göre işlememektedir. AKP adeta devleti polis devletine dönüştürmüştür. Doğu ‘da OHAL’a geri dönülmüş ve sınırlara askeri sevkiyatlar ve yığınaklar yapmaktadır. Artık insanlarımızın tapulu arazilerine dahi gidilmesine izin verilmemektedir. Bunun son örneği Samanlı (Mavan) köy meydanında Nejdet Yaman (26) adlı kardeşimiz askerlerin kurşunu ile katledildi” dedi.

Basın açıklamasına Şemdinli Belediye Eşbaşkanları Seferi Yılmaz, Nahide Yıldız, DBP İlçe Eşbaşkanları Davut Evin, Şirin Kaya, HDP İlçe Eş Başkanları Galip Geylani, Azade Arıcı, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Nurettin Tekin, STK temsilcileri, ilçe esnafı ve çok sayıda halk katıldı.

Basın açıklaması sonrası kitle sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER