Arınç ve Gökçek hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Yardımcısı Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’le ilgili soruşturma başlattı.

Arınç ve Gökçek hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapılan suç duyuruları sonrasında hakkında soruşturma başlattı.

Arınç ve Gökçek hakkında bulunulan suç duyuruları üzerine, Arınç’ın ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘suçu gizleme’ suçlarını işlediği; Gökçek’in ise ‘zimmet’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediği iddia ediliyor.

Savcılığın bakanlar hakkında soruşturma açabilmesi için Meclis’in, belediye başkanları hakkında ise İçişleri Bakanlığı’nın izni gerekiyor.

Ne olmuştu?

20 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecinde İzleme Heyeti’ne olumlu bakmadığını söyledi.

21 Mart’ta Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Erdoğan’ın bu açıklamasının “hissi” olduğunu belirterek bunun hem Cumhurbaşkanını hem de hükümeti yıpratabileceğini belirterek “Hükümet İzleme Heyeti’ni uygun buluyor” dedi.

21 Mart günü Erdoğan Ukrayna dönüşü uçakta gazetecilere Dolmabahçe görüşmesini ve 10 maddeyi onaylamadığını belirtti.

22 Mart’ta Arınç, “Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var” dedi.

23 Mart’ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter’dan Arınç için “seni istemiyoruz” diyerek istifaya davet etti.

23 Mart’ta Bülent Arınç, Gökçek’e tepki göstererek “hakkın da haddin de değil” dedi.

23 Mart’ta Gökçek, Arınç’ı mahkemeye vereceğini ve hesap soracağını söyleyerek yanıt verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Arınç’ın Gökçek hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER